När Reinfeldt tog miljöminister Carlgren i örat, för USA,s skull

 

Det har framkommit graverande saker med hjälp av Wikileaks avslöjanden. Hur många har gått eller kanske känt sig tvingade att gå USA, s ärenden.
 
Det märkliga är att man vidtar åtgärder mot företaget som att de inte skulle kunna använda sina banker. Gå inte USA,s ärenden snälla världen, de har väl inte gjort något brottsligt eller åtalats. De är ju inte dömda för något och nu börjar övervakningssamhällets röster göra sig hörda. Det är väl ingen hemlighet att nätet inte är någon skyddad miljö. Jag vill självklart inte att vi ska gå tillbaka till det slutna samhället.
 
Däremot blir det en sammanblandning då Assange i Sverige är misstänkt för brott som våldtäkt men är en annan sak
Det har avslöjats av Wikileaks att på grund av att miljöministern hade berättigad kritik mot USA,s miljöpolitik så blev han tagen i örat av Reinfeldt.
 
Reinfeldt gav till och med Carlgren ett regelverk om vad han fick säga. Carlgren var med rätta besviken över USA:s agerande i samband med klimatkonferensen i Köpenhamn och att de borde ta ett större ansvar för miljön och framtiden eftersom de grisar ner mest av alla länder per person.
 
Reinfeldt tog till och med kontakt med ambassaden och berättade att han gett förhållningsorder och ambassaden fick en kopia av detta.
 
Jag är egentligen inte förvånad över USA, s agerande för så här har de säkert under alla tider tvingat länder att följa vad de sagt. De har haft pengar som maktmedel, men nog håller det väl på att vara slut på den tiden då den ekonomiska makten nu flyttat österut till Kina som troligen har mest dollar i världen.
Jag tycker det är bra att Wikileaks visar på hur man jobbar, men det är beklagligt att Sverige ställt upp som lydiga drängar och nu senast Reinfeldt.
 

En kommentar

  1. Isak

    Hade tidigare haft hög tillit för Herr Carlgren. Men efter
    sitt inträde i den Moderata regeringen så har han retire-
    rat och suddats ut när det gäller sin tidigare radikala
    miljöpolitik. Att Reinfellt redan innan klimatkonferansen
    i Köpenhamn lagt band på Carlgren går inte att ta miste på.
    Att sen inte Reinfeldt själv kunde föra konferansen till
    framgång, kunde han skickligt nog föra över skulden på dom
    stora miljöbovsländerna. Det skulle ankomma på Mexico att
    i år föra klimatförhandlingarna framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.