Kina har bekräftat att det kan bli krig om…

Kina har bekräftat att det kan bli krig om Nordkorea. Ni som läste min förra blogg såg att jag var rädd för att Trump startar krig om inte Kina kunde få Nordkorea att tvinga dem sluta med kärnvapentester. Han ju sagt att om inte Kina klarar detta träder USA in. Vem ska inbilla sig att Kina gör som USA vill och det visar på att Trump och hans stab har noll koll på världspolitiken.

Nu har reaktioner kommit från Kina och deras utrikesminister varnar för krig. Så här sa han militär konflikt om Nordkorea kan bryta ut ”i vilken stund som helst”. Det var en klar och tydlig markering om något från Kinas
utrikesminister Wang Yi under en
gemensam presskonferens med sin franska kollega Jean-Marc Ayrault
i Peking under lördagen. Det här visar att Trump har fel för jag tror inte att Kina kommer att ge sig på Nordkorea med vapen. Aldrig i livet och det visar också på att Trump är nog den farligaste ledaren för världen både ur militär synpunkt men även ur miljösynpunkt.

4 kommentarer

 1. Ove Lindström

  Så Du Lennart Holmlund vill att Nordkorea skall fortsätta att skjuta missiler och robotar samt att påbörja tillverka atomvapen o stor skala ?
  Det var ett bättre alternativ om Du påpekade att FN som alla vi andra stöder säger i ärendet !

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Är du läskunnig ? Ni alla som läst min blogg vet att vad Ove skriver har jag inte skrivit

 2. Viktor

  Kina har allt att vinna på stoppa NK. THAAD som installerades i SK är ett direktsvar på NKs robot och kärnvapentester. Varken Ryssland and Kina uppskattar dessa missilförsvar då det hotar deras försvarsförmåga.

  Kina och USA har ett gemensamt intresse att stoppa dessa tester. Sedan i alliansavtalet som Kina och NK skrev under finns en klausul som ger Kina rätten att bryta mot försvarslöftet ifall NK är parten som står för aggressiviteten. Kärnvapentester har uttrymme i den tolkningen.

  Jag tror du har fel Lennart, jag tror Kina kommer agera med USA ifall krig bryter ut, speciellt ifall USA lovar att montera ner sin THAAD i SK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>