Vad tycker KD om högerpopulister

Vad tycker KD om högerpopulister. Jag den berättiga frågan ställer Fredrick Federley (c) i en debattartikel i Sftonbladet. Nu gäller det de val som ska hållas inom EU. Så här skriver Omni om detta

%Ï OPINION Trots att ungerska Fidesz stängts av från EPP-gruppen i EU-parlamentet nomineras Livia Jaroka från partiet nu till posten som vice talman  och det är knäpptyst från Kristdemokraterna, skriver Centerpartiets Fredrick Federley på Aftonbladet Debatt.

Han menar att den oro han uttryckte under valrörelsen om att partiet inte skulle hålla gränsen mot högerpopulisterna visat sig stämma, trots att KD kallade den för oärlig svartmålning . Nu behöver KD klargöra, vad tycker man om högerpopulister såsom ungerska Fidesz? , skriver Federley.  slut citat.

Fredrik har så rätt så. KD är väl det parti som numera går i spetsen för en högersida. Det är inte bara i det här fallet och jag nämner här två. För det första är det en riktig högergir när partiledaren sätter sig med Sverigedemokraternas ledare Jimmy Åkesson. Det andra handlar om abortfrågan och Adaktusson agerande. Det finns många fler högersvängar dom de gjort.

2 kommentarer

  1. Per

    Tur vi har högern+Sd som vill rädda svensk välfärd, den värdelösa babbel och käbbel kungen Löfven som inte kan svara på en rak fråga i riksdagen utan att dra rasist och nazist kortet föredrar ju helt klart massinvandring före välfärd.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja Per du vet inte vad du pratar men du är utanför vad min blogg handlade om. Din kommentar faller egentligen utanför de nya reglerna på sociala media och jag tar inte ansvar för dina påståenden. Det var under Reinfeldts tid som du kallar massinvandring kom till. Du kanske kommer ihåg ”öppna ETA hjärtan” sedan fick Löfven städa upp efter 8 år av Alliansen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>