En bra investering

Idag har jag flera viktiga uppdrag. Så här på morgonkvisten är jag nöjd med beslutet att försöka utöka sömnmängden. Ser jag inte aningen mindre hålögd ut än vanligt? Ser redan fram emot kvällen. Gääääääääsp.

Har du kanske några konkreta och inspirerande livsstilstips så är jag förstås tacksam för dem. Eller sitter du på en positiv historia, ett lyckat resultat eller en smalare rumpa så dela gärna med dig i en kommentar eller en gästblogg om detta. Maila din gästblogg till [email protected]

Asketiska hälsoprofeter  med orimliga teorier bör uppsöka ett annat forum. Det här handlar om något helt annat – Hållbarhet, Livsglädje och vanlig hederlig folkhälsa. Tips från vanligt folk som kämpar på i tysthet emottages med tacksamhet. Ideer om hur man kan lura eller kväsa latmasken och sötsuget emotses med förväntan.

Några fredagar framöver kommer jag att skriva något inlägg om hur det går för mig . Vad säjer ni Kina,Helen Anne-Marie och Jan?  Ska vi se om vi tillsammans kan jobba med oss själva och hitta någon strategi som fungerar när det gäller sötsug, sömn, kost eller motion? Fatta ett personligt beslut och börja i det lilla. Hoppas att några fler hakar på.

I fredagssnacket skulle det vara kul om ni kommenterade hur det går för er. Ha en bra dag gott folk!

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Kin@

  Jajamensan – jag hänger på – ska vi kanske träffas å ta en långprommis någon helg, efter älven, runt Nydala sjön eller nå´t?

  Min motion består ju av hundrundor, med musik i olika takt i öronen och så försöker jag gå i takt med musiken när det spelas snabba låtar – det blir automatiskt intervallträning…
  Innan jag fick Fibromaylgi diagnosen, hade jag kommit igång att jogga lite försiktigt, mitt mål är att komma dit…
  kramiz Kin@

 2. Birgitta

  Vi som har ”stora” barn har kanske ”uppfostrat” dem med lördagsgodis. Det kanske är bra för oss också i kolestorolets tidevarv. Själv älskade jag fredagskvällar när jag jobbade. Kan det vara något för oss alla att låta allt godis avnjutas på fredagskvällar? 🙂

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Jag hakar gärna på och försöker hålla mig i form. Problemet är att vi har fått en ny restaurang på jobbet och de har så spännande meny, buffé, att jag måste provsmaka allt och det är inte bra. Men något behöver göras, det är helt klart. Vi hörs på fredag!

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2009-09-01 20:21)
  Kul att ni hakar på tjejer! Jag känner mig taggad och det kommer att vara ett fint stöd attt veta att några fler kämpar på. Som sagt…på fredag då blir det spännande att höra vad ni andra valt för strategier.
  Min blir att hålla mig borta från affären – Robban får veckohandla. Jag lagar nyttigare mat, lägger mig lite tidigare och ser till att ha en veckosallad på gång, samt morotsstavar om knaperinstinkten blir för stark.
  På jobbet blir det frukt och nötter istället för macka. Promenad 1gg/v och simning 1g/v Lycka till tjejer!!

 5. S

  Vad ska du med en smalare rumpa till?? Du är fin som du är, tro inget annat. Well, om BMI:et sitter där så kan jag förstå men inte annars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.