Vem kommer till strumphimlen?

 Under en längre tid – närmare bestämt ca 30 år har jag själv upplevt suspekta företeelser och oförklarliga försvinnanden i samtliga de tvättstugor som passerat revy genom mitt husmorsliv. Idag blev jag påmind om detta när det i vanlig oordning saknades en del stumpor efter tvätten. Sammantaget känns detta som en angelägen sak att göra en djupdykning i. Jag känner omedelbart att detta måste utredas.

De flesta försvinnandena handlar om sockar, strumpor, vantar och handskar. Man har saknat makarna……till persedlarna ….men har även noterat att makarna till undertecknad även hade omaket att försvinna från makan när det behövdes hjälp på tvättfronten. Förstod ni sammanhanget??

Som före detta ägare till en gammal agentväska från 1968 och en och annan anteckningsbok full med noteringar om skumma företeelser från Vindelgransele på sent 60-tal törs jag utge mig för att ha utvecklat en detektivs väderkorn. Däri finns iakttagelser nedtecknade av en mycket ung detektiv, liggande bland timotejen direkt invid händelsefronten i dikesrenen till väg 363 i höjd med Alvar Hedmans vägaskäl. På sidan 4 kan jag tänka mig att man skulle ha kunnat hittat följande anteckningar: Mossgrön saab V4 framförd av K.W på väg att hämta posten kl 09.18. Avvikelse på 12 min från föregående dag. Not. Postbussen kommer 9.30. Eller denna variant: B.H på väg västerut!! I blå saab v4 kl 11.50. Vart? Not. Åker vanligtvis österut vid denna tid. Eller denna: S.L cyklar mot affären, skrattar högt och lite farligt, blir borta 10min längre än igår. Mystiska fotspår uppmätta på 5 platser mellan röladan och farfars varav ett var 39cm långt. Röd träbit (blod???) funnen vid röladans vägg.Hm

Med detta väl utvecklade väderkorn i ryggsäcken känns det förargligt för att inte säja nesligt att ännu efter 30 år som husmor inte ha löst mysteriet med de ensamma sockarna. Vart far dom? Vem tar dom? Finns ett eget litet universum för Lillstrumpa och hans vänner – röda vita gula och svarta, tjocka, tunna, korta, höga, smala, långrandiga trasiga eller stumma. Finns det en himmel eller ett helvete där de ensamma funnit en fristad långt borta från jordelivets tramp i lera och makadam? Är det en frivillig avvikelse från sin maka, eller egentligen ett ganska fegt sätt att svika. Är det i centrifugalkraften själva ingången till strumphimlen finns? Ingen jag frågat hittills har svaret på detta mysterium. Kan du hjälpa mig?
 

Etiketter: , ,

12 kommentarer

  1. Lotten Lindström

    Jag undrar också. Helt klart måste det finnas en himmel för deoändliga mängder strumpor som uppenbarligen inte är lyckliga i den tvåsamhet de lever i! Må vara att jag får köpa nya strumpor för att inte se alltför lustig ut när jag tassar runt, de omaka blir säkert lyckliga var de nu hamnar… 😉

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Tänk så många gånger jag har lagt ensamma strumpor på ett särskilt ställe med den tanken att maken ska dyka upp förr eller senare. Högen växer men….Det värsta jag vet är om någon (livskamraten) sedan plockar reda på en strumpa och parar ihop den med någon annan, felaktig, partner..usch!

  3. Josephine

    Ja det kan vara ett mysterium med dessa makar, vare sig det gäller strumpor eller äkta hälften men en vis tant lärde mig en gång att tvätta strumporna i en tvättpåse för då kunde inte sock spöket få med sig nån strumpa. Jag tvättar inte i påsen men förklaringen hon gav gjorde mig nöjd och jag tänker än idag när de försvinner att nu har sock spöket fått sig en ny klenod till sin samling;)

  4. pia fredriksson

    Oliver brukar säga att tvättmaskinen äter dom, men då tycker jag att den kan äta paren och inte ta udda sockor:)

  5. Karl-Gustav Sjöström

    Här kommer mina erfarenheter i sammanhanget:

    1. Ibland tvättar jag mote bättre vetande utan sortering och kan sedan hitta en strumpa i ett påslakan eller örngott, när jag senare tar hand om tvätten.

    2. Slarvig som jag är parar jag ibland ihop omaka sockar.

    3. När jag rengör filtret brukar jag hitta strumpor i det – tro’t den som vill!

  6. Gunnel Forsberg

    Svar till Lotten Lindström (2010-01-07 20:35)
    Tänk vad många singlar det finns där, men någonstans borde det finnas en tilltänkt maka:)

    Kan man tänka sig en kontaktannons för singelstrumpor:

    Hemvävd gråspräcklig tjocksocka söker likasinnad för promenader och mysiga hemmakvällar.

    Svar till ”Tåflört”

  7. Gunnel Forsberg

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-01-08 07:47)
    1. Typisk manlig företeelse för att slippa tvätta i fortsättning.
    2. Se ovan….
    3. Här är du verkligen lösningen på spåren…Tänk att de till och med tar sig genom filtret…jag tror att vi närmar oss sanningen Kalle!!!

  8. Nina

    Det finns en variant till när det kommet till stumpförsvinnande. Hittade et omaka par när jag tog reda på tvätten i dag. dvs dom var en gång ett maka par av den sorten som har ylle i sulan. Det var innan jag tvättade 1 på ylleprogram och 1 hadde stukkit iväg och hamnat med handdukarna på 95 grader….

  9. Gunnel Forsberg

    Svar till Nina (2010-01-09 02:55)
    Omaka par kan se lite lustiga ihop men ändå funka. Det blir lite värre för strumporna Se på mig och R – en stor och en liten – men jag har förstås inte krympt i tvätten:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.