Vanvård

Trist, för att inte säga skandal, att sånt här alls ska hända dessa utsatta personer som är helt beroende av personalen för all hjälp – inklusive matintag, men desto viktigare att man får upp ögonen när det ändå händer. I de nya nationella riktlinjerna i demens, belyses vikten av att lära sig att definiera, känna igen och påtala vanvård. Det är rankat som prio 1.

http://www.socialstyrelsen.se/tillsyn/anmalafelbehandlingellermissforhallande/anmalasompersonalivardochomsorg

Du kan även läsa denna tänkvärda bok som rekommenderas på äldreomsorgsbloggen.

http://aldreomsorgsbloggen.se/content/?p=4821

Alla vi som på olika sätt  möter, jobbar med eller verkar inom äldreomsorgen, är ansvariga för vad vi ser, väljer att se, och  de åtgärder/brist på åtgärder som vi vidtar. Även som privatperson har du ett ansvar.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Miss Minnalainen

    Jag läste den där boken ”Vanvård eller vård av gammal vana” på jobbet, och den var riktigt bra. Om man nu kan använda det ordet om en sån hemsk bok. Gav en riktig ögonöppnare och väckte en hel tankar och funderingar. Synd att den är rätt så dyr för fler borde läsa den boken.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Miss Minnalainen (2011-02-19 20:16)
    Ja den boken sätter fingret på hur det kan vara att vara försvarlös och sjuk och en bricka i det stora personallotteriet. Var och en som jobbar får ställa sig frågan – är jag en vinst eller en nitlott och kan utifrån det ta ställning till om man ska byta jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.