Mord och hot

Mord och hot är ett hot mot demokratin. Efter gårdagens blogg (28/2) som jag skrev 21 år efter Palmemordet kände jag för ytterligare reflektioner. Bertil Whinberg, byggnads ordförande och Ove Fredriksson ordförande för Träindustriarbetareförbundet mördades i Lettland. Rånmord löd förklaringen men tanken på andra orsaker går inte att ta bort. Dom besökte Estland i fackliga ärenden, åt bygginternationalen om jag inte minns helt fel. Men fack enligt den svenska modellen var säkert inte välkommet i det sovjetstyrda kommunistsystemet.

Beskedet om attacken på Anna Lind fick jag när jag satt och åt middag med vår vice partisekreterare på restaurangen i Anumark. Lika hemskt kändes det att få berättas vad som sades i det telefonsamtalet. Fyra personer som jag kände väl mördade under sin demokratiska gärning. Själv har jag blivit hotad på många olika sätt varav en person fick sluten psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för sin gärning. Det hotet kom efter en insändare jag skrivit om länsstyrelsen i Jämtlands tafatta agerande om vargen som bet ihjäl min svågers hund.

Det finns även autonoma grupper som på olika sätt försöker skapa kaos. Vi har militanta veganer eller om det var andra sabotörer som infiltrerat veganrörelsen för att ställa till kaos och hota som metod för att nå sina mål. Vi har också partier som Rättvisepartiet socialisterna som fortfarande tror på vägen om den väpnande revolutionen för att forma ett framtida samhälle. Uppror är vanligt för dom. Vi får dock inte ge upp kampen för demokratin och låta hot och våld få råda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.