Media. Barnomsorg. Nya skatter. Björklöven

Media

Regn, regn och åter regn så har det varit den senaste tiden. Det har nästan inte gått att göra någonting. Det vanligaste blir att se på TV eller lyssna på radio och spela lite äkta rocken roll

Tv media är dock lite speciell måste jag säga. Det är många sofftimmar per vecka och det skulle kunna vara mycket intressant om programmen las upp annorlunda. Jag har själv svårt förstå vitsen med att sätta journalister i soffan och diskutera ett ämne, speciellt om de kommer från ett annan media. Det blir som en klubb för inbördes beundran och ta soffan på fredag morgon som ett exempel där veckans politik gås igenom. Svenska Dagbladets politiske chefredaktör sitter för det mesta där och försvarar regeringens politik och ofta tillsammans med någon annan politisk redaktör. Skulle politiken analyseras fanns det väl hundratals människor som kan analysera hur politiken slår mot enskilda människor. Den grupp som regeringens politik slår hårdast emot är inte de som inbjuds till soffan.

Barnomsorgen
Den är och har varit viktig för oss socialdemokrater och ett viktigt medel för att få ett mera jämställt samhälle. Den ser också olika ut i landet vad det gäller barn per avdelning. Vi ska minska barngrupperna i Umeå. Jag har en svägerska som jobbar inom barnomsorgen i moderatstyrda Täby kommun. Där har man fler barn per avdelning om jag förstår henne rätt än vad vi har och som sagt vi ska ner med antalet men det går inte så snabbt som det var tänkt framför allt att det föds fler barn än prognoserna och det tar tid att bygga hus.

Försäkringsfrågan.
Jag återkommer med skatten på fordon som ska betala kostnaderna för trafikskadorna. Den har börjat taxeras ut nu i samband med att försäkringarna kommer. Jag tycker det är en orättvis skatt då den tar ut samma skatt av en låginkomsttagare som en med mycket höga inkomster. Men det var ju det som var meningen och högerpolitiken har gett den största skattesänkningen för dom.
De 10 % som tjänar mest har ju fått hälften av skattesänkningarna.
När det gäller den nya fordonsskatten så har det bytts fot från det generella skattesystemet som är landstinget till ett helt nytt.
Varför valde man just att ta ut en extra skatt på fordon som skulle finansiera skattesänkningarna för dem som har det bäst.
Jag fundera i min blogg tidigare varför man inte gav sig på alkohol och tobaksskatterna i stället eller onyttig mat som ger hjärt och kärlsjukdomar.
Det finns mycket man funderar över men det ser ut som om man vill urholka ekonomin så man får anledning att skära i välfärden

Björklöven.

I går gick mitt favoritlag i ishockey på is. I fjol tycker jag att dom gjorde en jättebra säsong och gick till kval. Tyvärr har väl en del av dom unga lovande spelarna farit till andra klubbar, Sundström till Brynäs och dom andra tog klivet över Atlanten. Jag tycker dom åker för tidigt och kommer att hamna i farmarlag och min uppfattning är att det varit bättre för deras framtid om dom stannat hemma ytterligare något år för att bli ännu bättre. Jag tror generellt att i Sverige ger vi ungdomarna en bra utbildning även inom idrotten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.