Full fart igen. Gästhamn och för lite motion

Nu börjar snart vardagen igen med full fart. Det känns ändå bra och jag tillhör de som tycker det är roligare att jobba när det är fint väder.
Fint väder blev det i slutet av veckan vilket gjorde att jag inte tog mig tid att skriva en blogg även om jag har varit noga med det under ledigheten. Jag hade helt enkelt för mycket som skulle göras innan vi åkte hem .
Då upptäcker jag att jag kan nog inte åka någon helg till Långvattnet då jag är upptagen, till helgen vänortskonferens, helgen därpå firar Lycksele 400 år, och helgen därefter har Lorentz ett avskedskalas och så ska det bli ett 60 års kalas, så sista helgen blir en helhelg där även om man måste dit och klippa gräset

Hade inte heller tidningen eftersänd mer än till den 1 aug så jag såg inte insändaren från folkpartiet att de vill bygga en kommunal gästhamn.
En gästhamn skulle väl vara bra men nog är jag tveksam om det är en kommunal angelägenhet. Ska verkligen kommunen använda pengarna till detta och dessutom finns det privata företag som jobbar med att bygga en marina och i en sådan kommer det att finnas gästhamn En gästhamn bör ju också finansieras via parkeringsavgifter för båtarna.
Däremot ska vi självklart skapa förutsättningar för dem som vill bygga en hamn. Det är näringsverksamhet och det vill väl inte folkpartiet att vi ska syssla med.

Förra året besökte jag Nessebar i Bulgarien, inte så långt från Sunny Beach som i sommar varit ordentligt på tapeten med allt supande, allt våld och våldtäkter. Polisen och taxi verkar inte heller vara tillförlitlig. Enda chansen att det ska bli bättre ordning är att vi slutar resa till ställen med hög brottslighet

Apropå trängselskatter hörde jag en forskare från KTH som varnar att det kan komma på fler ställen om man inte tänker sig för. Att tänka rätt skulle vara att inte dra bostäderna så långt bort att det blir mer bilberoende. Han var inne på vår linje i Umeå att bygga bostäder och anläggningar som har många besökare centralt och att de blir lättare att nå, främst med kollektivtrafik. Kul att vi går hand i hand med framstående forskare och vissa tjänstemän på länsstyrelsen skulle nog behöva höra dessa synpunkter

Har dock lite dåligt samvete för en sak i sommar och det skäms jag för. Det har varit alldeles för lite motion och stavgång i sommar men det ska bli bättring. De fysiska aktiviterna med jobb har ersatt, och det har inte varit något fiske, abborrarna har fått vara i fred.
Däremot är inte bunten med handlingar som jag hämtade på stadshuset alltför upplyftande uppemot 250 sidor att läsa igenom. Ska de verkligen inte gå att göra kortare men lika begripliga. Idag blir det en hel del Nolia då jag ska vara med i en diskussion under temat båtens dag

http://www.s-info.se/Holmlund
Vi Vinner i Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.