Utövar Maud Olofssons ministerstyre och spolar partiernas nomineringar till strukturfondspartnerskapet???

När det gäller utseende av ordförande i de nya strukturfondspartnerskapen i Mål 2 var det sagt att det skulle vara politiska företrädare. Det gick man ifrån i de båda strukturfondsområdena i Norrland och utsåg två landshövdingar, båda centerpartister. Per-Ola känner jag sedan gammalt så det är inte personen som är fel.

Sedan skulle ordförande utse övriga ledamöterna efter en nomineringsrunda som skedde i slutet av semestern. Den 3:e tog Per-Ola Eriksson beslut i frågan. Av brevet framgår att samråd skett med näringsdepartementet, Maud Olofssons departement. När beslutet kom framgår också att man gått ifrån de nomineringar som vi socialdemokrater haft nämligen undertecknad som ordinarie ledamot och utsett en ledamot som inte varit nominerad från vår sida.

De ersättare vi nominerade förutom Lilly som min ersättare var Marita Fransson ersättare för Erik och Matts Lundgren för Harriet. Att jag försvann skulle man kunna acceptera om det var av jämställdhetsskäl men då borde man ha tagit Lilly Bäcklund som vi nominerat som ersättare.

Jag är inte förvånad över att jag hamnat i kylan om man varit i samråd med Maud då jag flera gånger riktat kritik mot den förda regionalpolitiken och hur skulle Lilly komma i fråga efter hennes protester mot de statliga indragningarna i inlandet.

Nu sörjer jag inte för en sådan här sak men när jag träffade Per-Ola Eriksson i samband med Lorenz Anderssons avskedsmiddag fick jag uppfattningen att Västerbottens nomineringar låg fast och problemet var i Norrbotten men samråd skulle ske med näringsdepartementet.

Så till själva principen om val. Är det nomineringar ska man följa partiernas nomineringar annars gör man intrång i partiernas organisation. Bland de nomineringar vi gjort från kommunsidan fanns möjlighet till jämställdhet via Lilly som nominerad ersättare, moderaterna hade nominerat Marianne Lövstedt som ord och Gunnar Åström som blev vald till ersättare. Centern hade Olle Edblom som ord och den valda Kerstin Nilsson som ersättare. Nog hade även inlandsfrågan kunnat lösas, om man använt våra nomineringar.

Vårt partis nomineringar grundades på att jag är talesman i distriktsstyrelsen för regionalpolitiken, Erik har ansvar för regional utveckling och Harriet Classon har suttit där båda strukturfondsperioderna. Hur läget är i Norrbotten vet jag inte men nog är det lite märkliga turer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.