Antidemokratiska arbetsformer i regeringens ledband

Så har skett när det gäller utseende av strukturfondspartnerskapet i mål 2 norra Norrland. Det är inte av besvikelse att inte jag kom med som Sven-Olof Edvinsson, centern, insinuerar om utan av demokratiskäl.

Jag skrev igår att vi hade nominerat Lilly som min ersättare i partnerskapet på kommunsidan. Partnerskapet ska bestå av olika delar av samhället enligt EU regler och partnerskapet, i detta fall kommunerna, föreslår sina kandidater som formellt klubbas av ordförande som fått mandat att leda denna EU institution.

I sådana lägen är det fel att inte kommunernas förslag får vara det som ska representera kommunerna. Tas representanterna från andra än de kommunerna har föreslagit representerar man inte kommunerna i Västerbotten och vilken förankring har den personen i de breda kommunlagren oavsett uppgift i den egna kommunen?

När det gäller jämställdheten bestod partnerskapet från premiärkommunerna i Norrbotten enbart av män. Så det är verkligen hög tid att vi demokratiserar samhällsorganisationen. Vi skulle ha haft en storregion där vi skött utseende av ledamöterna.

När det gäller val som utses av kommunfullmäktige så är det partierna som nominerar och fullmäktige som enbart klubbar. Jag skulle vilja höra vilket liv det blev på centerpartisterna om vi föreslog en annan kandidat på ett centermandat.

Besviken blir jag så fort man gör det minsta ingrepp i demokratin, den kommer jag att slåss för varje dag och jag hade i min enfald trott att även centern stod bakom den synen. Vi kanske inte har samma känsla för demokratin i våra partier då man ser på handläggningen från början till slut när det gäller strukturfondspartnerskapet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.