Försvarsministerns sorti

Varför går vi sossar i fällan att diskutera om det var rätt eller fel att försvarsministern avgår. Däremot ser väljarna att moderaterna har en dålig sammanhållning i avgörande politiska frågor. Försvarsministern tänkte nog bara på sitt fögderi och inte till regeringen som kollektiv. Det finns inga kollektiva lösningar i det nya arbetarpartiet, inte ens kollektivt ansvar. Det torde ju ändå vara en självklarhet att om skatterna ska sänkas för de rikaste måste offentliga utgifter minskas.

Det mest intressanta i detta är Reinfeldts förmåga att utse ledamöter från det egna partiet till regeringsledamöter. Är man en bra ledare för partiet om man på ett år misslyckats med att utse tre stadsråd ur det egna ledet. Som väljare borde man undra vilken kvalitet en ledare för landet har som känner sina egna så dåligt som han gjort.

* Grattis Maud Olofsson
Jag måste verkligen gratulera Maud Olofsson till den löneförhöjning hon fått av sitt parti. Att få en lönehöjning av centerpartiet på 270 000 per år till totalt 450 000 för sitt ledarskap. I centerpartiet uppskattar man verkligen sin ledare. Skäll inte på Maud för detta för det måste väl vara andra som höjt hennes lön, månne?

* Tips till regeringen
Om nu regeringen trots allt ska sälja en del statliga företag finns ett viktigt område att använda pengarna till och det är vägar och järnvägar. Sverige behöver en engångssatsning på 5 till 10 år med stora investeringsbehov för infrastrukturen. Ta nu pengarna från försäljningarna och gör en rejäl satsning. Det ger välfärd och stor nytta för landet och jobben. Tolka inte detta som rätt väg att gå men ska företag säljas ut då ska pengarna användas för långsiktig nytta.

Är det någon som före valet hörde att moderaterna ville skära i försvaret? Är det någon som före valet hört att centern ville höja bensinskatten? Frågorna kommer säkert att bli många fler men ska vissa skatter sänkas behövs nog både intäktsförstärkningar och höjda skatter på annat håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.