Moderaternas maktkamp, budgeten och skatteskräll

Den här helgen är det samma jobb som föregående år vid samma tidpunkt. Potatisen ska plockas upp och lagras. Det är ett tufft jobb men det kommer att gå bara bra under förutsättning att regnet inte kommer.

* Ön
Jag tycker det är mycket sorgligt att det visas bilder och skisser på Ön som det inte kommer att se ut. Vi har inte fattat några beslut än utan det kommer den 18:e denna månad. Däremot kommer det att bli mycket attraktiva gång och cykelvägar för miljöns skull.

* Moderaternas maktkamp
Finansministern har gått segrande ur striden i kampen mot krävande ministrar inom moderatgruppen. Finansministerns ställning brukar som regel vara stark i de flesta regeringarna. Avhoppet kan säkert ha sin del i Odenbergs besvikelse över att inte han blev finansminister som varit gruppledare i riksdagen och ekonomisk talesman.

* Skatteskräll
För mig är var det en högoddsare att det kommer förslag på höjda energiskatter i budgetproppen. 1,5 miljard är ganska mycket pengar och det blir väl medborgarna som får stå kalaset för jag hoppas innerligt att man inte lägger på industrin mera kostnader för då är det en uppenbar risk att jobben hotas. Vi får väl vänta några dagar ytterligare och se om centerpartiets förslag om höjda bensinskatter finns med i budgeten. Moderaterna höjer skatter som dom inte talade om inför valet.

* Fjollträsk
Fjollträsk får heta fjollträsk om man ska lita på marknadsetiska rådet. Visst är det en självklarhet att man måste få ha öknamn på orter. Fjollträsk är ett exempel och norrlands huvudstad ett annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.