Svarta måndagen

Om man lånar uttrycket svarta måndagen så skulle man kunna säga det med anledning av två saker.

…Först blev det förlust i Wasa kommunfullmäktige för den konstruktion som fanns för RG line. Beskedet kom från två håll i Wasa och ganska sent. Det är klart det finns en oro att ankaret nu är kastat och att bolaget inte har möjlighet att fortsätta trafiken över Kvarken. För min del tror jag det är svårt att det skulle dyka upp nya entreprenörer i den upphandling som nu sker. Det har även varit svårt att få fram ett beslut från svensk sida om stöd i nästa upphandling. Stöden gäller persontrafiken, godssidan ser bättre ut men det är en kombination som behövs. Det är förskräckligt om medlemskapet i EU som skulle underlätta den fria rörligheten mellan länder just i Kvarkenområdet sätter stopp för rörligheten.

…Det är den andra svarta frågan och handlar om Il Conte. Greven det vill säga en av världens bästa fotbollsspelares Nils Lidholms död. Hans framfart som spelare har jag följt så länge jag kan minnas och de första större minnena kommer från VM 1958 när han kom hem till Sverige för att spela VM. Han var med 48 men det minns jag inte och jag tror vid den tiden var fotbollsförbundet så sturska att man före 58 inte tog med proffsen. Den innetrio han ingick i GreNoLi är nog det starkaste som funnits. Tiden har sin gång men självklart har han betytt mycket för många när det gäller fotbollen i världen och framförallt i Italien men även för Sverige.

* Friskolor
Enligt 100 % säkra källor är friskolornas samarbete med universitetet en myt. Universitetets har däremot ett utvecklat samarbete med de kommunala skolorna. Jag blev inte förvånad när jag fick reda på detta för jag tror inte att friskolornas tänk i dessa frågor är lika långsiktiga som de kommunala, därtill kostar detta pengar. Näringslivet efterlyser mera kontakter med universiteten men näringslivet i form av friskolor har en annan inriktning.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.