Utveckling eller avveckling genom sotdöden

* Ökad konkurrens
Kampen ökar hela tiden mellan världens orter och en av de absolut viktigaste uppgifterna inom politiken i Umeå är att ständigt anta nya utmaningar och bejaka de initiativ som vill att vi ska fortsätta att vara en tillväxtort i norra Europa. Även i detta fall dyker det upp de som tror att framgången är given för alltid. Så är det inte, antingen är det utveckling eller avveckling genom sotdöden.

* Staden mellan broarna
Projektet tar ny fart efter gårdagen. Det är ett gammalt projekt efter en motion från oss. En farhåga är att de konservativa krafterna eller bevararna försöker sätta stopp för detta då deras vilja verkar vara att bevara parkeringarna. De kulturella verksamheterna bör vara med och skapa ett kulturcentrum och att då kommer vissa verksamheter att behöva flytta därifrån man är idag. Flera av verksamheterna lever även efter förutsättningar som rådde lokalmässigt för drygt 20 år sedan. Att verksamheter förändras efter behov är glädjande och jag hoppas det går att hitta en bra mix på en av Umeås mest attraktiva platser. Läget vid den vackra Umeälven, där den runnit i 1000-tals år, som har nyttjats till bilar de senaste 30 åren är ett våldsamt slöseri med något som skapats för länge sedan.

* Kvarkentrafiken och osanningar
I Finland sade Vasa nej till den ekonomiska rekonstruktionen som diskuterats. Med anledning av detta har det framkommit rena lögner. Den största är att Sverige sagt nej till stöd i den kommande upphandlingen. Vi har skrivit till regeringen och fått underhandsbesked att de vill ge länsstyrelsen möjlighet att ge stöd för persontrafiken. Kommunen och landstinget håller dörrarna öppna men tycker främst att det är statens ansvar. Jag är oerhört besviken på alla de media som ljugit sina lyssnare rakt i ansiktet. Det gäller att inhämta fakta där de finns, det är ett gott råd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.