Officiell hymn?

Man får gnugga sömnen ur ögonen av lite olika andledningar olika dagar. I morse behövdes det inte pga. av tidens skull, trots att taxin skulle hämta mig fem i sex, utan för tidningsrubriken som säger att kommunen ska införa en officiell hymn. Jag känner inte till detta som ordförande i kommunstyrelsen och vet inte var beslutet är taget. Däremot vet jag att om man ska förändra eller ta fram nya kommunvapen finns speciella regler liksom varuskydd av logotyper och dylikt. Om musiker vill komponera ihop sin musik så är det en sak för musikern och var och en väljer själv vilken musik man vill lyssna på.

* Las gäller
Vid övertalighet kommer ibland kravet om att kommunen måste behålla den yngre arbetskraften för att klara uppgiften. Mitt budskap är som alltid; Las gäller. Den har tillkommit för att skydda den äldre arbetskraften för annars skulle den kastas ut i kylan. Jag vill också påminna om att Las förbjuder inte vissa avsteg från turordningsreglerna om det finns skäl för detta t.ex. om viss kompetens helt försvinner.

* Miljö
Det finns funderingar om att bygga en gång och cykelbro till Bölesholmarna. Det kanske kan behövas men gör det någon nytta för att klara luftkvaliteten i centrum? En gång- och cykelbro till Bölesholmarna kanske kostar ca 30 miljoner men när det gäller luftkvaliteten så måste vi satsa på saker som ger god effekt. Kan vi få Volvoarbetarna att cykla den kortare sträckan? För 30 miljoner köper man säkert in minst 10 000 cyklar. För ska vi få bukt med luften i centrum gäller att satsa på rätt åtgärder men då måste vi först få klart för oss vad som är rätt åtgärder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.