Nyhetsrapporteringen i kollaps. Inflationen ökar

Nyhetsrapporteringens fullständiga kollaps
I dag på morgonen var jag ute och tog mig en stärkande promenad med radion på. Det var stärkande tills jag hörde Radio Västerbottens nyheter. Där gjorde man ett reportage om en flera månader gammal upphandling av friskvårdstjänster vilket innebar leveransbyte. Som nog alla vet så ska offentlig sektor följa lagen om offentlig upphandling och anta det mest förmånliga anbudet, vilket har skett. Förut skedde inte upphandlingar för dessa tjänster omfattande hela kommunen. Vad är då nyhetskollapsen? Jo radion hade hittat en person, eller blivit uppringd för att man fick byta leverantör från IKSU till Sport och Motion. Visst är det många som får byta leverantörer om de gamla inte har det förmånligaste anbudet oavsett tjänst eller vara. Vad man frågar sig är två saker. Varför är det en nyhet nu då upphandlingarna gjorts för länge sedan? Det andra är vilka intressen gör att det blir en nyhet och är det möjligen så att det kan finnas andra kopplingar. För mig är inte nyhetsrapporteringen trovärdig när sånt blir nyheter.

Inflationen ökar
Förra gången vi hade en borglig regering blev det kaos i ekonomin med hög inflation och räntor upp till 500 % . Så illa kanske det inte går nu men visst ökar inflationen och de reallöneökningar som löntagarna skulle få tack vare lön och skattesänkningar försvinner helt. Effekten av detta är att de som har lägst löner får kraftiga försämringar och de som är utan lån får därmed stå för inflationen och lånen för de som lånat kraftigt vilket alltid är höginkomsttagare. En klassisk högerpolitik och ta från dom som har det sämst och ge till de rikaste

3 kommentarer

  1. Krister Larsson

    Första räntehöjningen från riksbanken kom i juni 2006. Den motiverades med höjda elpriser och en expansin vårproposition. Då hade vi väl en socialdemokratisk regering? Att inflationen drar iväg i en högkonjunktur är oundvikligt. Visserligen kan man göra som Vanja Lundby och Pär Nuder och beklaga att folk får mer i plånboken, något som kan öka inflationen, men enligt mig så är skattesänkningen för låg- och medelinkomsttagare bra.

    Bra också att Holmlund klargör reglerna för upphandling och att de ska följas. Men snälla Lennart, för ett tag sedan så sa du att någon upphandling inte behövde göras gällande den där ridterapin som VK rapporterade om. Sedan föll den för att lagen så krävde. Hur ska du ha det? Behöver lagen följas eller inte?

  2. Treb

    Beklagligt att Lennart Holmlund (gråsosse) i tid och otid skyller allt på borgarna. Om kommunalrådet vore nyanserad skulle han finna att inflationen beror en massa olika saker och då inte minst internationella företeelser. Om inflationen går ner eller upp så är det ungefär likadant i hela Europa. Jag är less på LH:s ”galematias”. LH skapar ett löjes skimmer över sig själv och dessvärre också Umeå kommun

  3. Prunus

    Kommunen har informerat om att man nu fördelat markområden till vissa namngivna entreprenörer. Bland annat informerades det om vilka som skulle få bygga på Ön ,Öbackaområdet samt på några andra områden. Vilken offentlig upphandling har skett i dessa fall? Det är ju fel när kommunledningen (arbetsutskottet) fördelar mark till de entreprenörer som man tycker bra om! Entreprenörerna i Umeå kommer ju i en beroendeställning till de styrande! Men det är ju inte lönt att man som vanlig gräsrot protesterar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.