Idrottshelg och regeringens agerande

* Heta Kalla
Det har varit en mycket het helg för dem som är skidintresserade och Charlotte Kalla ska ha stort beröm för detta. Rycket i den fruktansvärt branta backen är redan svensk idrottshistoria. Som jag sagt tidigare gäller det för alla ledare att se till att hon får vara i fred och kan koncentrera sig på skidåkningen. Då jag är extremt idrottsintresserad så har det varit många timmar framför TV:n på slutet. Först skidåkning på längden både för damerna och herrarna i helgen och likadant i skidskyttet, samt utförsåkningen. Därtill var det grabbarna i JVM i ishockey som slutade med en silvermedalj. I skidskyttet stämmer det inte riktigt för svenskarna och det kan man inte säga att det gör fullt ut för superstjärnorna i utförsåkningen heller och västerbottningarna Anja och Maria har det riktigt besvärligt. Nog om detta nu väntar idrotten till onsdag då Löven ska ut på plan.

* Studiemedlen
Högerregeringen kommer inte att höja studiemedlen som man gick ut och sa i valrörelsen. Ungdomarna som är vår framtid vill man plåga så de vet sin plats. Pengarna använder man i stället till skattesänkningar till dem som redan har det bäst ställt. Det är många vallöften som sviks och detta är ytterligare ett exempel. Bara för några dar sedan blev det skattehöjningar på drivmedel trots att det var annat budskap före valet.

* Hatbrotten
De så kallade hatbrotten ökar vilket självklart är mycket illa. Vad som är märkligt är att de inte finns nämnda i regeringens regleringsbrev till polismyndigheten. Man skyller ifrån sig och säger att regleringsbrevet inte är en priolista utan bara vad man vill ha återrapportering om. Det är självklart bara en undanflykt och det är lätta att kolla och se hur andra regleringsbrev ser ut.

* Justitiekanslern
Han säger att det inte är ovanligt att krogvakter i storstäder använder obefogat våld mot gäster och ljuger om saken för polis och domstolar. Detta säger han efter en granskning och det är väl många med mig som tror att han har fog för sina påståenden och egentligen ska väl intresset därför fokuseras på vad regeringen har tänkt göra åt saken och vad som kommer i regleringsbrev och liknande.

* Telia
Nog är man glad att man har andra som tillhandahåller e-post servrar än Telia. För en lekman är det svårt att veta om sånt går att förebygga helt och hållet men visst borde det finnas säkerhet som gör att det finns kopior. Det här visar på det nya samhällets sårbarhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.