En rolig uppgift med det politiska uppdraget & rödblå röra

* Roliga uppdrag
Igår hade jag ett roligt uppdrag och det var att överlämna en blomma från kommunen till en av våra kommunmedborgare, Rut, som fyllde 100 år. Hon var en pigg och klämmig dam som bor kvar hemma med nästan ingen hjälp. Att få åldras på ett sådant bra sätt med tämligen få krämpor är helt fantastiskt.

* Adjö januari 2008 för alltid
Årets första månad är slut och jag har hunnit med att lägga ut en hel del inlägg på bloggen. Har också trots lite knepigt väder hunnit med och sköta motionen då jag köpte en motionscykel som komplement. Självklart är stavgången nummer ett och under januari blev det 1265 minuter och 690 minuter på cykel så det har varit en hel del tidiga morgonaktiviteter och en del kvällsaktiviteter. Mycket tid men oerhört skönt men det är TV-tittandet som får stå tillbaka. Jag såg en undersökning att man blir 10-tal år yngre kroppsligt och visst känner man sig piggare vid kontinuerlig motion.

* Rödblåa röran i Storuman
Jag har varit kritisk mot systemet att man kan sitta kvar på den plats som man har blivit invald på trots att man byter parti. Högeralliansen i Storuman har ett samarbete med vänstern som i sin tur haft ett par avhoppare till ett nytt parti och vi har inte hört något annat än Westman tänker sitta kvar som ordförande i skolstyrelsen.

Tala om röra om han sitter kvar och det andra kommunalrådet som är vänsterpartist ska också sitta kvar. Någon respekt för partival måste väl ändå finnas och som ordförande sitter han på ett vänstermandat och kan väljas bort. Det finns hedervärdiga politiker i alliansen som Mörtsell (c) och Kd:s Ejderud. Jag är förvånad att de accepter ett sådant kaos som nu hänt och som inte kunde hända förut.

Det skulle vara på sin plats att Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet sätter sig ner och diskuterar ihop sig. Det som nu sker skadar demokratin och tilltron till politiker och det är därför jag bryr mig om vad som händer i Storuman där man tidigare har varit van att samarbeta. Vad som hitintills hänt med samarbetet med vänstern finns väl en del att fundera över. Detta kan om något kallas röra.

* Presstöd
Regeringen har accepterat att det särskilda presstödet till Svenska och Skånska Dagbladet ska avskaffas enligt krav från EU. Hur i hela friden kan EU på det allra minsta sätt ha med detta att göra? Vi ska väl få ha det presstöd vi vill? Regeringen har varit svag som inte sagt ifrån på skarpen.

* Jämställdhet
Claes Borgström ska enligt uppgifter i text-TV bli s-talesman i jämställdhetsfrågor. I så fall har Mona gjort ett bra val. Det är viktigt att vi tar tillvara de kunskaper som han har och med det jobb han utfört som Jämo. Det är dags att ge hård kritik nu när alliansen med folkpartiet i spetsen ska minska på kravet på jämställdhetsplaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.