Högerregering ger mer byråkrati

Högerregeringen gör allt den kan för att skapa mer byråkrati. När det gäller hanteringen av EUs strukturfonder så är det mycket tydligt. Mål 2 och Nutek har tagit ett järngrepp för att öka byråkratin på regeringens och Maud Olofssons uppdrag. Det är så hemskt att man inte ens orkar rada upp hur det fungerar.

Likadant är det via det andra departementet som styrs av en centerpartist nämligen jordbruksverket. När vi nu ser hur det blir för programmet som handlar om lansbygdsutveckling så säger de som sysslar med detta att byråkratin är fruktansvärd gentemot tidigare. Sedan har det blivit mindre pengar för landsbygdsutveckling i Umeåregionen sedan vi fick en alliansregering och ett centerstyrt departement.

Tidigare hade landsbyggdsprogrammet 55 miljoner medan det för denna programperiod är 30 miljoner. Sedan får kommunerna inte sköta om programmen och vara fodervärdar vilket gör att den ideella föreningen får betala moms på alla tjänster så Anders Borg lägger beslag på 20 % av anslaget. Det är tveksamt ur EU synpunkt att EU pengar går till skatt. Umeå kommun får också stå en stor del av finansieringen som kanske inte har projekt i motsvarande grad. Det är bara att konstatera att denna högerregering ger mindre pengar till landsbygdsutveckling än den förra och byråkratin sväljer större del av resurserna än tidigare. De lokala företrädarna för allianspartierna, ursäkta högeralliansen, tiger still.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.