Handeln i Umeå

Handlarna i Umeå lyckades stoppa Entré Norr efter fruktansvärt stora påtryckningar på de borgliga partierna. Vi valde då tre handelsområden Strömpilen, Ersboda och Klockarbäcken. Idag säger handeln att vi istället ska ha ett stort externt handelsområde.

Simon Norberg, Barnes Hus, pratar sig varm för Greenzone området men det är inte aktuellt. Först ska befintliga områden vara helt färdiga. Den idé han tar upp har han visat mig för flera år sedan och beskedet har varit entydigt. Det är bara för några veckor sedan som en stor fastighetsägare hade ljugit för tyska intressenter och sagt att vi skulle öppna mera på detta område. Själv valde jag att skriva till tyskarna och tala om vad som gäller.

Jag tror att en del av orsaken till att handeln inte har utvecklats som vore önskvärt är p.g.a. dem som farit runt och spridigt osanning för olika handelsföretag om vilka områden som kan vara aktuella.

Andra saker som också berör detta område på Ersboda är vägdragningarna som måste vara klara innan någon exploatering kan komma till. Vill Barnens Hus göra något så är det dem befintliga områdena som ska färdigställas först innan det överhuvudtaget kan börja diskuteras några alternativ.

Och var alternativen kommer blir en sak för nästa revidering av översiktsplan. Det kan också påminnas om att Media Mark har beslutat sig för Klockarbäcken och jag tycktes se att även Konsum har beslutat sig för start. Klockarbäckens handelsområde kommer att bli bra och i kommunens offentliga handlingar framgår även att svensk handel var positiva. Det blir ännu bättre när västra länken är klar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.