Vägar behövs om tillväxten ska blomstra

Det har Nutek påtalat i en rapport för en tid sedan och jag är säker på att man har rätt, särskilt om man betänker vad som väntan på vägpaketet har inneburit. Jag har sagt det tidigare att hade Inez Uusman varit kvar som kommunikationsminister hade vägarna varit klara och vi har haft en bättre tillväxt, samt klarat miljökvalitetsnormen. Dessutom hade vi sluppit satsa 250 miljoner till.

Pengarna fanns i planen och därför kan ingen påstå att vi köper oss fri när vi går in i det nya förslaget. Det var överklagandena som knuffade bort vägpaketet vilket har inneburit mindre tillväxt och större miljöproblem. Får vi nu igenom detta kommer en ny framtidstro att blomma.

Inte oväntat går miljöpartiet och vänstern emot förslaget (dom tycks veta bättre än alla som är utbildade inom transportområdet) och menar att det inte behövs några mera vägar trots att bilåkandet ökar när staden växer. Det ger mindre utsläpp med städer än andra planeringsmodeller. Så nu är det bara att hoppas att regeringen ger oss positiva besked framåt hösten.

* BEHÖVS DET ALLTID PEKPINNAR I EN KOMMUN?
Finns det bara engagemang för miljöfrågorna bland vissa av våra anställda eller måste det fattas beslut i varje enskild fråga? Jag ska åter beröra detta med vatten på flaska som ett exempel. Jag har inte funnit att det ska finnas några politiska beslut om att det ska serveras flaskvatten inom kommunen. Vore det lite ruter så skulle det bara tas bort och sluta att användas och säljas. Vi har bra kranvatten i kommunen, kanske bättre än i flaskan. Alla anställda ska i sitt vardagliga arbete ta hänsyn till miljön om man har kunskaper.

* INSÄNDARSIDAN I VK
Bo Harnesk som varit insändarredaktör på VK en längre tid ska pensionera sig. Det är han väl värd och han får då tid att lyssna på lite Blues. Däremot sägs att VK nu kommer att lägga insändarsidan under ledarsidan vilket innebär att man vill styra upp insändarna för att få rätt mängd liberala insändare.

Jag har tidigare skrivit om annonsen till Torbjörn Bergmarks efterträdare; att uppgiften var att värna det liberala budskapet. Nu har man tagit ytterligare ett steg för att kunna styra och begränsa det fria ordet (ordet fritt) genom att lägga den sidan under ett ansvar som är politiskt styrt. Det är illavarslande och det ansåg även mina politiska kollegor från de andra partierna, förutom folkpartiet, då vi fått reda på att det kan komma att bli så.

Det är väl på sin plats att få reda på hur ledningen har resonerat då de ska styra en insändarsida politiskt. Monopolet över pressen håller på att bli ett demokratiskt hot.

En kommentar

  1. Krister Larsson

    Jag som liberal får aldrig in mina insändare i VF. Konstigt va? hur är det med dig Holmlund?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.