Vem är för ful? Även andra kan och trängselskatter, SAS

När detta skrivs är det tidig morgon och vi är på väg genom Stockholms vackra skärgård med Tallinnfärjan. Jag har en ovana att alltid jämföra med det jag sett med Sverige och hemmaplan. För att ha det liv och den aktivitet som finns i gamla Tallinn måste man ha varit mycket flexibel med alla bestämmelser och jag tror inte det skulle gått i Sverige.
I anslutning till där vi bodde fanns det en stor och moderna galleria med ljusa och trevliga butiker och näringsställen och byggt i ny stil.

Visserligen är Tallinn en ganska stor stad men tilltalade var det. Man ser också hur man blandar gammalt och nytt i planeringen och gärna använder höga hus.
Jag tror däremot inte det gått att ta ut samma parkeringsavgift i Sverige som man gjorde i anslutning till vårt hotell. Det kostade 300 estniska kronor per dygn motsvarande 180 svenska kronor. I vilket fall som helst kan man se att man är duktig i andra länder vilket vi har svårt att se och att man försöker minska bilarna med höga priser för parkeringarna.

Trängselskatter
När man kommer in i Stockholm tänker man på dem. När vi åkte var det gratis eftersom juli är fritt men nu gäller de och vi får väl se om det kommer en faktura. Det lär finnas obetalda avgifter på 128 miljoner och här måste man självklart vidta kraftåtgärder för att få in dessa och man får väl i slutändan ta bilen i beslag.

Flyget
SAS ska dra in två linjer på Umeå i höst. En viktig avgång 7.30 som är viktig för affärsresenärerna och en hem 20.30. Orsaken sägs vara ekonomin och visst förstår jag att ekonomin blir dålig när man flyger då folk inte vill åka men som man tror sig styra folk till. Hoppas på andra flygbolag och jag väntar med på Botniabanan så vi slipper vara så beroende av flyget.

Vem är för ful
Det beskedet fick en husvagnscampare som skulle in på en camping med en 44 år gammal husvagn. Visst måste man alltid få fundera över vad som är fult och snyggt men jag tror vi tycker olika där och vem ska bedöma detta. Kommer nästa steg att bli hur vi är kläda eller om vi är för tjocka eller för smala eller är lång eller kort eller vilken hudfärg vi har. Vilka nya eller gamla bilar och husvagnar är fula eller vackra och jag tycker det finns fula bilar och husvagnar oavsett om de är gamla eller nya. Det måste vara en bedrift att ha kvar en husvagn som är 44 år och låt oss inte bedöma vad som är fult eller vackert för jag förutsätter att den husvagn som blev nekad plats hade besiktigats och det är väl det som gäller när det är fordon vi pratar om

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.