Stormaktsövergrepp. Pensionsmyndigheten. Röj. EU och oxfilen. Björklöven

Stormaktsövergrepp
Återigen har vi sett hur en supermakt, denna gång Ryssland med våld överfaller ett litet land som Georgien. När man nått alla militära mål i detta fall att befriat en av två utbrytarrepubliker då godkänner man fredsavtal. Mönstren upprepas frän det kalla kriget och Ryssland verkar ha återfått stormaktsdrömmar efter kommunismens fall. Tidigare har vi sett hur USA överfaller andra stater som en form av världspolis. Detta känns oroande och håller dessa två på att dela upp sina intresseområden som under kalla kriget.

Umeå blev utan
Det har bildats en ny pensionsmyndighet när premiepensionsmyndigheten och försäkringskassans pensionsverksamhet slås samman enligt ett regeringsbeslut i våras. någon lokalisering till Umeå blir det inte utan den hamnar i Stockholm, Gävle, Halmstad, Karlstad, Luleå, Sundsvall Visby och Växjö. Har allianspartierna gjort något för att Umeå skulle vara aktuell? Svaret är nej.
Vi har tidigare drabbats negativt på grund av nedläggningar och förändringar men inte fått några nya jobb i stället av statlig verksamhet. Det som skapas får vi ordna själva för att få tillväxt. Det känns som om att det går för bra för oss och att vi har för bra tillväxt och därför inte kommer ifråga av regeringen. Ska regeringen effektivisera verksamheter borde man inte glömma orter som har en bra och välutbildad arbetskraft och där det är lätt att nyrekrytera.

Röj upp Umeälvsstranden
Det är väl känt att jag brukar ta långa promenader efter älven och gjorde det igår. Skönt och hälsosamt är det och det blir flera möten med många människor. Det finns dock en sak som retar många Umebor eller andra man träffar och det är varför vi fullständigt skiter i att röja upp efter älvstranden så att man överallt ser älven i stället för en massa sly som det är på många ställen. Jag säger att jag helt håller med men att det inte ligger på mitt bord men vi måste nog samla ihop krafterna och röja upp så folk får del av den vackra älven.

Märkligt EU, beslut
Visst är det fullständigt fel av EU att sätta importförbud för bland annat Brasilianskt nötkött för att skydda den egna överproduktionen av livsmedel. Detta har gjort att maten blivit mycket dyrare och oxfilé på väg att åter bli en rätt för oss som tjänar lite bättre. Varför ska vi ha sådana regler i dagens läge är det svårt att förstå. Det är fel att inte få handla billigare mat och nog är det bra mat där oxarna får gå ute året om och beta på vida ängar.

Löven premiär.
Igår spelade Löven sin första match för säsongen. Till min stora glädje verkar det vara som om juniorfemman med ungdomar från egna led varit bäst. Det är så idrott ska bedrivas genom att ha en bra ungdomsverksamhet som skolar nya spelare och då ska de också ges chansen att få spela och att Löven i fortsättningen inte åter går in i ett system med att köpa de spelare som är på väg in i att pensionera sig i sporten. Ge ungdomarna chansen att få spela och utvecklas så tar dem den och vi kan börja drömma om elitserien igen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.