Fy fan hur det ser ut. Fra-lagen ett handelshinder

Fy fan hur det ser ut
Igår då jag gjorde min stavgångsrunda passade jag på att bland annat vandra gata upp och ner på Tegssidan bland annat i de områden där jag växte upp. Det är gjort en hel del förtätningar och vissa ombyggnader och där ser det riktigt trevlig och gemytligt ut både utformningen av hus och fasader men även utemiljön i övrigt på tomten.

När man däremot ser utemiljön runt en del av det flerfamiljshus som så blir man riktigt mörkrädd och det finns inget uttryck som passar bättre än rubriken. De träd, buskar och rabatter som funnits där en gång i tiden är borttagna och den kan finnas en liten illa skött gräsplätt och gränserna mellan gångar och andra ytor syns inte och asfalten pekar åt alla håll, nästan som sönderbombad.

Det kan inte finnas någon skam hos fastighetsägare som har hjärta att låta utemiljön se ut på det sättet. Så här på rak arm vet jag inte om kommunen kan göra något då det knappast är reglerat i den detaljplan som finns för fastigheten.
Jag förstår inte att det varit så tyst frän hyresgästföreningen för jag tippar att kvadratmeter hyran är lika hög som hos de fastighetsägare som tagit ansvar för utemiljön.

Tänk om det skulle göras en serie reportage och bilder skulle sättas ut i media på alla de fastigheter som har en utemiljö som påminner om bilder man sett frän gamla hyreshusområden i gamla Sovjet.

Det går helt enkelt inte med ord att beskriva de usla utemiljöerna och förhoppningsvis är det väl en bättre standard inomhus för i annat fall är det ännu värre även om jag vet att en del lägenheter inte fått annat underhåll än byte av viss köksutrustning som spisar och kyl och ommålning sedan husen byggdes det finns ingen skam längre när man låter det se ut som det gör och om inte förtätningar gjorts skulle det ha sett ut som slumområden där marken utomhus sett ut som om den varit förgiftad.

Slutligen kan det vara marginella kostnader att få utemiljön att likna något, lite lummighet med trä och buskar och lite blommar, ja det är dags att ställa en del i skamvrån

Fra-lagen ett brott
FRA-lagen är ett handelshinder säger en jurist vid Europeiska universitetet i Florens. Om en advokat som befinner sig i ett annat EU land vill representera någon som befinner sig i Sverige så kan inte kommunikationen garanteras säger Robin Lööf. Det är det vi som är emot sagt hela tiden att detta är en dålig lag som måste rivas upp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.