Ruttna skatteregler. Brottningsskandalen i Kina

Skattesystemets fel
Ja visst finns det en hel del i skattesystemet som borde ändras. Maud har ju sagt att hon ska förändra en del regler men mycket har vi inte sett. Det finns en regel som är alldeles åt skogen och det är om ett företag vi ge pengar till forskning och det gäller inte börsnoterade bolag för där har man regler.
I aktiva fåmansbolag så är det som alltid en skatt som sker i bolaget för vinsten. Ska det då ges en gåva till universitetet så måste företagaren skata fram pengarna som inkomst av tjänst. Ja det kan väl inte vara dummare regel om vi vill utveckla samarbetet mellan företagare och universitet. Det ska självklart vara samma regel för aktiva fåmansbolag som för börsnoterade bolag och det finns faktiskt personer som vill ge gåvor till universiteten.

OS-skandal
Det som hände för Ara i brottningen kan inte ha ett annat ord än skandal. Visst var det dumt gjort av honom att protestera vid prisutdelningen men man måste ändå ha i tanken hur han bortdömdes. De enda som inte såg hur han blev bortdömd är ju de domare som dömde. Det är klart att detta om något var rena maffiametoder och korruption. Så får inte idrotten vara och vi måste väl få reda på hur de svenska representanterna röstade när det gäller stölden av medaljen. Han blev ju trea på mattan och det är väl det som ska räknas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.