Umeå växer. Politiker och tjänstemannaroller. OS i Kina

Umeå växer
Befolkningssiffrorna för första halvåret har kommit och det ser trots allt bättre ut än på många år. Vi minskar befolkning med 300 personer färre än föregående år.
Det är valigt i Umeå att vi minskar kraftigt första halvåret då många försvinner när universitetet går på sommarlov.
Vi vet att många skulle vilja stanna i Umeå om man fick ett jobb och här har företagen stora möjligheter att expandera, lokalisera och få tag i kompetent arbetskraft som trivs i den ort man studerat i nämligen Umeå.
Som jag skrev i går har vi trots att det går bra mycket att göra internt för att underlätta tillväxten och det gäller bemötandet men även insikten att det är bra eller mycket bra för alla om vi fortsätter att växa.

Politiker och tjänstemannaroller
Vi politiker är ansvariga för det som göra i en kommun även om vi delegerat genomförandet ut i organisationen. Det gäller att kunna utföra klara beställningar till de mål och med de resurser vi använder och se till att det genomförs.

Tyvärr har vi trots allt en del som på olika sätt inte inser att de jobbar i en politisk styrd organisation och ständigt försöker motarbeta att nå det utpekade målet. Jag ska inte här och nu peka ut dessa tjänstemän som arbetar så eller motarbetar en politisk vilja men här får nog våra förvaltningschefer ta i med hårare tag för dem som inte vill jobba i den riktning som politiken vill. Lyckas man inte med den styrmodell vi har finns ingen annan väg än den så kallade regeringsmodellen där finns inte friheten för egna tyckanden mot den politiska viljan

OS igen
I går led jag verkligen med den sympatiska Kallur som såg taggad ut, kanske för taggad efter ett långt uppehåll på grund av skador och att hon föll på första häcken. Fortsätter det så här kommer mitt tips att slå in som var inga guldmedaljer. Jag som många andra lider också med den kinesiske häcklöparen som inte kunde starta på grund av skada.
Nu får vi i stället glädja oss åt de fotbollsdamer som spelar i allsvenskan och spelar för Brasilien och som äntligen gav tyskorna på nöten och mest stolt är jag självklart över Marta som är en riktig dirigent. Nu håller vi tummarna för Brasilien mot USA och så hoppas vi på riktigt bra hopp av Stefan Holm bara nu inte även han har en sämre dag som många tycks ha haft under detta OS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.