Regeringens jobbsatsning helt otillräcklig.

Regeringen la i går sitt förslag för att få lite stopp på problemen med jobben. Det är väl i stort bara regeringspartierna själva och till och med deras lokala företrädare som tycker att det är bra. Tummen ner ges av Svenskt Näringsliv, konjunkturinstitutet, bankerna, hyresgästföreningen tycker att det är helt otillräckligt. Självklart så ger vi socialdemokreter underkänt då det är helt otillräckligt.

Rot avdraget läggs till hushållsnära tjänster vilket innebär att det är villaägare och bostadsrättinnehavare som får göra avdrag.

Detta visar att man även i en krissituation på jobbfronten gör en tydlig fördelningspolitisk genom att missgynna alla de som bor i hyresrätt som redan förut är missgynnade i bostadspolitiken. Det är fel att inte privata fastighetsägare och allmännyttan får göra avdrag och det är också där reparationsbehoven är som störst. Det här är klassik högerpolitik

Det finns inte heller några som helst riktade åtgärder till den stora krisen inom fordonsindustrin.

I USA där föreslår Obama stora satsningar för att skapa nya jobb och han ska göra den största satsningen på infrastruktur sedan 1950 talet. Han ska också reparera skolor och satsa på bredband och energiinvesteringar som minskar energiförbrukningen. Dessutom kommer ett räddningspaket för bilindustrin. Jag tycker Maud Olofsson och Fredrik Reinfeldt ska åka på ett studiebesök för att lära hur man gör för att skapa nya jobb

Socialstyrelsen har en fruktansvärd syn på adoptivföräldrar då vikten ska avgöra om man får adoptera barn

En kommentar

  1. Krister Larsson

    Kan inte sossarna ge sig nu? Ni skriker att jobbsatsningen från regeringen inte är tillräcklig. Regeringen har sänkt arbetsgivaravgifterna generellt och för ungdomar i synnerhet. De sänker bolagsskatten och inkomstskatten för låg- och medelinkomsttagare. Vissa av åtgärderna träder i kraft från årsskiftet. Ni sossar har hela tiden varit emot dessa förbättringar för företagen och för löntagarna. Ändå har ni mage att kritisera regeringen för att inte göra något. De har ju agerat mer för fler jobb än vad ni gjorde på 12 år.

    2005, dvs under ert styre, utmärkte sig Sverige som det land som ökade arbetslösheten mest i hela EU. Efter alliansens seger har Sverige istället varit det land där den sjönk mest. Känns det inte lite falskt att skrika så högt då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.