Fullmäktige, rotavdrag och regeringsalternativ

Idag ska fullmäktige helt ägna sig åt näringslivsfrågor. Kanske hade det funnits lämpligare tider än nu då varsel och uppsägningar haglar. Att man kan bli utan arbete i de privata företagen är ingen nyhet men jag tror många som jobbar i det offentliga inte har varit med om då det uppstått arbetsbrist på grund av minskade orderingångar. Vi får se reaktioner inom skolväsendet då färre barn gjort att skolor måste läggas ner och andra förändringar måste till. Det är en självklarhet att om det inte finns elever så måste det även drabba lokaler för i annat fall kommer lokalerna att ta större och större andel av pengarna.

* Rotavdrag
Rot avdraget gäller från och med idag men det kommer inte att ge de effekter i form av jobb som man hoppas då det är kopplat till hushållsnära tjänster. Då hamnar det endast hos de som bor i villa eller i bostadsrätt. Det är fördelningspolitiskt fel då alla borde ha fått del av avdraget om det skulle ge några jobb.

* Regeringsalternativ.
Igår visade S-Mp-V upp att man har för avsikt att presentera ett gemensamt valmanifest och ett samlat regeringsalternativ inför valet. Ska det kunna bli ett samarbete så måste framförallt personkemin mellan ledarna och förhandlarna fungera. Huvudsaken är att man inte säljer ut partiernas identitet och för vår del måste vår kongress kunna utforma huvuddragen i politikens innehåll.

* Centerpartiet
Centern är väl det parti som genomgått störst förändringar av något parti under modern tid. Från att ha betecknats som ett folkrörelseparti och ett parti för de små människorna framförallt ute på landsbygden så är man nu det parti som i många fall står längst till höger på den politiska skalan. Jag bara undrar när proteststormen kommer i centerpartiet för visst känner man att det är många av de äldre centerpolitikerna i länet som är besvikna och inte känner igen partiet.

* Idrottshelgen
Det har varit lite blandade framgångar i helgen och besvikelsen var framförallt i skidskyttet på lördag. Igår kom en bra uppryckning och inte minst Björn Ferry gjorde en bra prestation. Stafetterna både för herrar och damer slutade med silverplats för båda. Nu gäller det att finna en taktik så man kan knäcka Norges Northug före spurten för där är han svårslagen. Anja Pärsson gjorde också en godkänd prestation medan däremot Björklöven föll ihop totalt borta mot Växsjö.

En kommentar

  1. Patrik L

    När ska du sluta gnälla på den politik som förs och presentera det egna partiets ideer? Jag förstår att det måste kännas frustrerande att inte ha en egen framtidsvision inom partiet, men att gnälla på andras visioner och ideer när man inte har egna blir ju bara fel. Jättefel. Och nu när v+s+mp försöker enas så vill vill även du skratta/gråta åt eländet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.