Två ”skit”år med ”skit”politik och Borg-ånger

Igår sa arbetsmarknadsministern att det blir några riktiga skitår ett tag framöver med anledning av att arbetslösheten beräknas stiga till ca 9 %. Och det är bara att hålla med då det är ca två år kvar tills vi får byta regering och byta bort en skitregering som ingenting gör för jobbens skull.

Visst kan man hålla med om att det är för många jobb som försvinner på grund av att inte bankerna ställer upp med krediter. Men själv gör han ingenting för att bädda för framtiden då konjunkturen vänder då man inte satsar tillräckligt på arbetsmarknadsutbildning och arbetsmarknadspolitiken. Apropå bankernas agerande så är det är åt helvete och jag säger samma sak om regeringens arbetsmarknadspolitik.

* Borg – ändra dig om du har sorg
Även Anders Borg har fått borgarånger över höjningen av A-kassan när han ser konsekvenserna. Jag tror vi höjde avgiften för mycket erkände han igår då han nu ser hur många som lämnat A-kassan och befinner sig utanför. Antalet som står utanför har ökat från 15 till 32 %. De blir nu socialbidragsmottagare och kommunerna får stå för kalaset.

Eftersom vi har finansieringsprincipen får vi väl nu skicka räkningen till staten. Regeringen gick ut och sa att de hade en politik mot utanförskap men det är länge sedan så många kommer att stå utanför arbetsmarknaden och så många som står utan ersättning. Den förda politiken ger utanförskap.

En kommentar

  1. Krister Larsson

    Ok, jag förstår att du inte tycker om regeringen men ärligt talat, tror du sossarna hade lyckats undvika en global lågkonjunktur? Världsbanken redogjorde för att detta är den värsta internationella krisen sedan 2:a världskriget och samtliga länder är drabbade, faktiskt mer än Sverige.

    Sveriges statsfinanser har skötts så pass bra de senaste åren så fallhöjden är god. Visst kommer det svida men mindre än i andra länder.

    Och Lennart, hur tror du vänstern och miljöpartiet skulle lösa detta? Ni ska ju bilda regering med dem. Kraftigt höjd bensinskatt, avvecklad kärnkraft, höjd inkomstskatt för alla etc. Är det lösningen för jobb och tillväxt?

    Jag är övertygad om att ert beslut att ingå koalition med dessa av många sosseväljare avskydda partier kommer att straffa sig i nästa val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.