Kreditsystemet fungerar inte och bostadsbyggandet havererar

Regeringen måste se till att banksystemet börjar fungera igen. Sker inte detta kommer arbetslösheten att stiga mycket mer än nödvändigt och det blir många konkurser bland företagen och många väntar på att det kommer en konkursvåg. Konkurser ger också en kedjereaktion med flera konkurser och förluster för många samt därmed större brist på pengar. Konkurserna har ökat med 38 % under hösten och regeringen befarar brister på krediter.

Vill regeringen så går detta att åtgärda genom att offentlig sektor får låna av riksgälden t.ex. via Kommuninvest eller på något annat sätt där det kan finnas andra vägar. Jag fattar inte varför ingen tar tag i detta och Mats Odell får gärna sno mitt förslag men det kanske är för enkelt då det kommer från ett kommunalråd.

* Bostadsbyggandet havererar
Den politik som förs och bristen på krediter gör att bostadsbyggandet havererar. Nu skrivs prognosen för byggandet ner med 40 % till 16 000 lägenheter. En prognos som för två månader sedan låg på 25 000 lägenheter. Behovet av lägenheter ligger enligt bedömare på knappt 40 000.

Som jag tidigare sagt och säger igen: regeringens politik medför bostadsbrist och det är främst ungdomarna som nu drabbas men även äldre. Det blir fler ungdomar som kommer att tvingas bo kvar hemma hos sina föräldrar och blir mambos, detta beroende på lägenhetsbristen och att jobb saknas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.