EU-frågor och regeringens systemförändringar

Jag har två observationer över EU:s politik. Det ena är att man nu vill att det ska vara moms på secondhand handel då man inte tycker att vi följer EU:s regler. Men det är väl ändå att gå för långt för detta kan väl inte ha med konkurrens och handelshinder att göra? Effekterna kommer att bli att det blir färre ideella organisationer som Myrorna som vill hålla på med detta och det blir säkert också färre givare om staten ska ha del av kakan. Moms är ju redan betalt en gång på varan och miljömässigt blir det mindre återanvändning.

EU säger också att vi ska ha lågenergilampor och det vore nog bra om de var kvicksilverfria. Kvicksilver är ett gift som kommer att förbjudas men får ändå finnas kvar i lampor enligt EU-direktiv. Går lampor söder med kvicksilver så är det mycket noga hur man tar hand om skräpet.

I går på eftermiddagen ringde även en ledsen person som inte skulle få sin bromsmedicin för att den sades vara för dyr och då skulle detta skyfflas över på kommunen. Det kommer att ske samma sak när vederbörande kommer att utförsäkras ur försäkringskassan. Personen som ringde var djupt besviken på de systemförändringar som skett för att få bort fusket. Det drabbar folk som har besvärliga sjukdomar och som behöver och vill jobba lite.

2 kommentarer

  1. Susanne Wedman

    Nej det är dags för en ny regering va! Hade vi varit fransmän hade de legat risigt till. Dagens regering verkar leva i samma verklighet som Marie Antoniette.
    Välbärgade personer som inte alls kan sätta sig in i hur andra har det!
    Jag har en kompis som är jämnårig( 29 år) som är så glad att hon numer kan arbeta halvtid, något hon kämpat med i flera år för att lyckas klara av. När vi träffades igen- flera år efter gymnasiet hade hon otrolig värk i hela kroppen- 24 timmar om dygnet.
    Vi skulle följas åt på 2 affärer, men efter att ha gått igenom första butiken satt hon sig ner och grät.
    Hon hade för ont i kroppen för att klara av den andra butiken, samtidigt ledsen över situationen. Efter att det nu gått några år så har hon klarat av att jobba 25% i något år och nu 50%, hon är bättre i kroppen tack vare detta! Men måste fortfarande lägga sig efter jobbet ett tag. Nu ska den nya regeringen se till att hon snart ej får arbeta alls, tappa arbetskamrater, rekreationen som arbetet ger och dessutom måsta leva på existensminimum. Man märker att hon mår väldigt dåligt av detta. Vad händer då med livsgnistan och framtidstron? Nej, moderaterna har gått alldeles för långt!
    De värderar pengar högre än människoliv!!!!!
    Vi måste få ett slut på denna grymma girighet! Man kan inte hålla plånboken närmre hjärtat än man håller andra människor!

  2. Anders Johansson

    Bra att du fått information om hur aliansens politik så hårt ofta drabbar redan utsatta människor. Alliansens iver att sätta människor i arbete blir ofta i stället en häxjakt på långtids-sjuka människor som kämpar allt vad de bara kan för att utföra de arbete som är möjligt och ofta samtidigt även utkämpar en mycket tuff kamp mot sin sjukdom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.