Idrotten i Kulturhuvudstad 2014. Bloggpaus en hel helg

 

Blogguppehåll.
Lördag och söndag tog jag ledigt från bloggandet inte för att jag var trött och less på detta utanför att jag var och plockade upp årets skörd av potatis och det blev mycket att göra. Jag satte tre sorter, Belona, Folva och Mandel och skörden blev riklig så det blev nästan brist på utrymme.
 
Vi klarade av upptagningen under lördagen men det var en hel del göra även under söndagen så därför fick bloggen och datorn ledigt två dagar.
 
Idrott under kulturhuvudstadsåret.
Fredagens blogg handlade om min syn på att under 2014 borde skidåkningen lägga en World cup tävling här då vi har med idrotten i kulturhuvudstadssatsningen. Fick oerhört många positiva reaktioner men som vanlig en massa märkliga kommentarer fanns som vanlig under VK:s artikel. Att VK sjunkit så djupt att de har kvar dessa oseriösa kommentarer förundras jag över. Men tillbaka till kulturhuvudstad 2014.
 
Det är inte kommunen som ska bedriva World cup utan föreningarna. Men jag tycker skidförbundet borde ta sitt ansvar och göra den satsningen. Att lämna walkover borde inte vara ett alternativ.
 
Jag tog egentligen skidåkningen som exempel men nog borde även andra förbund lägga sig i startgroparna och ta chansen att vara med under 2014. Byggnationerna av Gamliavallen pågår och kommer att vara färdigt, det byggs innebandyhallar, en friidrottsarena är under produktion uppe vid IKSU, vi har gott om konstgräsplaner och kanske kommer en evenemangsarena att byggas, liksom att ett nytt badhus borde me3d råge vara färdig bara planarbetet tar ordentlig fart.
 

Det finns goda förutsättningar för att stora tävlingar men även andra arrangemang för lovande idrottsutövare i Umeå och det gäller att våra klubbar och disktrikt redan nu börjar jobba mot förbunden för att göra idrotten delaktiga i att Umeå blev Europas kulturhuvudstad 2014. Det gäller som sagt

2 kommentarer

  1. Mats

    Vad menar du med oseriösa kommentarer – är de kommentarer som inte delar din uppfattning?

    Om det är det så visar du bara din syn på hur du ser på människor – om man inte delar din uppfattning så är man snett ute!

    Det Lennart är inte demokrati utan något som man sysslade med i Sovjet.

  2. Urban Bengtson

    Simningen kan inte skapa stora tävlingar i Umeå, det har kommunen självt sagt i kommentar till de privata företagens förslag för bassäng på Nannakvarteret. Det är för trångt runt om 50:a-bassängen för att klara publik- och deltagandekraven. Utemiljön är också otillräcklig, då simmare behöver frisk luft och att röra på sig utanför simanläggningen mellan loppen. En simtävlingsanläggning av idag (och i framtiden) i Umeå är felplacerad på Nanna. De flesta andra tidigare förslag i badutredningar och i debatt är bättre här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.