Fattigvården återinförs. Torvald Palema är bäst

 

Fattigvården är återinförd, ja så är det faktisk i verkligheten. Vi har tidigare haft ett trygghetssystem som en del i den generella välfärdspolitiken med en inkomstbortfallsprincip både i sjuk och arbetslöshetsförsäkringen som urholkats undan för undan.
 
En av urholkningen beror på att taken i försäkringarna är för låga och många väljer därför tilläggsförsäkringar för att ha en inkomsttrygghet, men alla har inte råd inte ens att vara med i A-kassan som höjts kraftigt på grund av regeringens beslut. Dessutom är det mycket lättare att utförsäkras i båda systemen.
 
Räcker då inte pengarna så får personer gå till socialtjänsten och få socialbidrag, men för att få detta så måste man också göra sig av med sina tillgångar som inte är absolut nödvändiga för livet, som t.ex. En sommarstuga bil eller annat.
 
När det skett då är vi fullt ut inne i fattigvården och jag är inte förvånad över detta utan den inriktningen har synts hela tiden i bakgrunden när man ser den högerpolitik som regeringen för
 

Trav och Björklöven.

Igår hölls Åbys stora pris och inte helt oväntat vann Torvald Palema och Åke Svanstedt, och de vann båda försöken. Det är ingen tvekan om att det är Sveriges bästa häst. Jag tycker också Åke gör rätt som vägrar ställa upp i TV4 på det sätt som de behandlat honom och visar på vilken stor tränare med stor intigritet han är.

 

Björklöven vann hemma till slut även om jag inte känner mig nöjd med spelet. Det är för omständigt och de har för svårt att komma till skott. Man måste skjuta på mål och gå på mål om det ska bli några mål

En kommentar

  1. Arbete istället för bidrag.

    Men Lennart! Det du förespråkar måste redovisas med en prislapp. Även du borde inse att den totala kostnaden för det du pliktskyldigt förespråkar är/var helt orimligt.

    Måste citera själva andemeningen i den politik som gäller istället för vansinnet som tidigare var gällande. Carl Bildt förklarade att nu handlar det om mera arbete, arbete, arbete, istället för bidrag, bidrag, bidrag. Här gäller det att välja sida Lennart. Att reflexmässigt förordra som du gör är mer ett bevis för vilka du egentligen företräder.

    Om jag tolkar dina synpunkter idag och tidigare är du en relativt grundklok man. Men att återsträva till vansinnet där bidrag var mer fördelaktigt än arbete bedömer jag mer som en förpliktelse mot de som tyvärr har makten i ditt parti. Använd den logik som du säkert förstår även i debatten.

    Använd furnuftet även mot tokskallarna inom S.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.