Nej till sänkta hastighetsgränser på länsvägnätet och beröm till en moderat

 

Senare idag ska vi yttra oss över vägverkets förslag till nya hastighetsbegränsningar på vårt länsvägnät. Jag hoppas att vi kan finna stor enighet att detta är ett dumt och vansinnigt förslag. Det är bara sänkta gränser som föreslås och inte några höjningar.
 
Vi har tidgigare varit emot detta då vi tycker det är fel väg att gå och sänka hastigheten med de trafikmängder som finns på vägnätet. Ett annat motiv för vägverket är att det inte finns tillräckligt med pengar för att underhålla vägarna.
 
Ur miljösynpunkt är det fel och det är också ett hinder för våra mindre orter då pendlingstiderna ökar och det tar längre tid både att pendla in och ut till orterna och ett hinder mot tillväxt och utveckling i hela länet
 
Bra Per Westerberg
 
Tro det eller ej men idag ska jag berömma en moderat. Den som förtjänar detta är talmannen Per Westerberg. Berömmet får han för att han reagerar över att allt mer av budgeten kommer ut i medierna före den läggs i riksdagen.
 
Han tycker helt enkelt inte om detta. Som ni alla förstår håller jag med honom om detta till hundra procent och har tagit upp detta i minblogg tidigare. Jag tycker att högeralliansen på detta visar ett totalt förakt för de av folket valda riksdagsledamöterna som självklart ska ha den först av alla då budgeten förläggs riksdagen.
 
När någon ställt en interpellation eller en fråga till mig i kommunfullmäktige och media ringer och vill ha mitt svar så avvisar jag detta bestämt och säger självklart att frågan är ställd till mig i fullmäktige och då får man svaret
 

En kommentar

  1. påpekaren

    Trixandet med att släppa budgeten för tidigt har varit ett problem i tio år eller mer. Det gällde alltså under den gamla (S)-tiden också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.