Glad Påsk, men för en del blir det ett helvete från 1 April

 

 

 

Glad Påsk för många, glad påsk en vanlig hälsning men för andra börjar ett helvete.
Det är också den 1 april i dag och jag är helt säker på att många idag känner sig lurade som la sin röst på högeralliansen 1006.
Det var 18 000 personer som utförsäkrades och de ser idag slutet på sin karenstid om 3 månader. Försäkringskassan tror att det är uppemot 40 % som är så sjuka att de skulle behöva en ny försäkringsperiod, men ingen vet inte en enda.
Alternativet till de som inte får sjukpenning eller arbetslöshetsunderstöd få söka socialbidrag eller försörjningsstöd som det heter.
Du får de tömma sina konton, om de har några innan de får socialbidrag.
Den här regeringen har verkligen förnedrat de som har det allra sämst och som drabbats av sjukdom, men det är kanske inte så många så man bryr sig inte för bland dessa avgörs inte valet.
Den här regeringen har och kommer att göra allt som står i deras makt att sänka skatter och mest för de som har det bäst.
Tänk att de borgliga ledamöterna främst moderaterna stod upp i stolarna när riksdagen klubbade igenom förnedringslagarna som nu gäller
Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Tankesmedjan Axiom

    Det hela påminner om Hjalmar Branting och den av honom underskrivna motionen om att upprätta Statens institut för rasbiologi.
    Fredagen den 13 maj 1921 motionen blev sedermera utan omröstning antagen av Riksdagen. Man kan anta att många stod upp och applåderade.

    Så visst är våren en jobbig tid då historien gör sig påmind.

  2. Q A

    Jo, Tankesmedjan, men det var brett stöd i Riksdagen för dessa strömningar, se ex.vis http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/ola-larsmo-om-svensk-rasbiologi-1.1070192 hur det iaf var på 30-talet i riksdagen…enligt http://www.eaec.org/svenska/Johansen/rasbiologin.htm så var det politiska stödet för motionen 1921från alla politiska partier, bla Högerledaren Arvid Lindman skrev under motionen i andra kammaren ex.vis.
    När det gäller försämringarna högern gjort i sjukförsäkringarna nu så har det itne varit stöd från alla poitiska läger direkt…

  3. peter

    Det ska komma från Holmlund och sitt sosse parti som har lyckats att förstöra hela Landstinget i Umeå. Först lade
    Landstinget ner neurorehab på sjukhuset, sedan körs Landstingets ekonomi i botten flera år i rad. Det enda som ni sossar har gjort sedan 1988 då jag flyttade hit är vägar, rondeller som ingen kan trafikregler till att köra
    i, dyra bostäder mm mm. Detta sosse styre i Umeå har
    gjort att Umeå är Sveriges dyraste stad att leva i.
    Nu har det gått 22 år sedan salu hallen skulle börja byggas vid kajen mm. Anna Hedborg S startade drevet på sjuka i socialförsäkringsutredningen. Tänk till..

  4. peter

    Lennart Holmlund skyller alltid på alla andra. Skandal
    att förtidspensionera 130 st om dan. Ingen hjälp, ingen
    rehab mm. Sopa framför egen dörr Lennart. Läs sidan 4
    debatt i Expressen den 1/4. Det är fakta Lennart..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.