Och så var det vägarna…

Jag tycker det är märkligt på vilket sätt folk för fram saker, särskilt sådana som jag inte har sagt. Vid förra fullmäktige hade jag en interpellation från Vänsterpartiets Lasse Jacobsson om vägdragningarna vid västra länken. I handlingarna hade våra tjänstemän skrivit ett utkast som jag ändrade och föredrog i fullmäktige.

Så här stod det i utkastet vilket inte var mitt svar men som Umedalsgruppen skickat till Vägverket:
 
Skulle man visa att det inre alternativet är ekonomiskt möjligt och trots allt kunna genomföras inom den ram som finns och utan kommunala kostnader då är jag öppen för att pröva det.”
 
Så här svarade jag och det är det svaret som gäller och som finns i fullmäktiges protokoll:
 
”Skulle man kunna visa att det inre läget är ekonomiskt möjligt och trots allt kan genomföras inom den ram som finns får man titta på det, men det är en fråga för Trafikverket”.
 
Det är en betydande skillnad och visar på att jag inte sagt att jag är beredd att pröva det inre alternativet. Sen är det klart att man blir besviken på folk som skickar saker till Vägverket och påstår att jag svarat och sagt något som jag inte sagt. Vi har hört att gruppen ifrågasatt vissa av Vägverkets utredningar och kostnader men när vi pratat med Vägverket så vidhåller man de skillnader i kostnader som funnits hela tiden. Trovärdig blir man när man håller sig till sanningen. Protokollet går för den intresserade att läsa digitalt via kommunens hemsida.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.