Ökat utanförskap med Reinfeldt

 

Regeringen har satsat allt på ett kortÖkadeklyftor.       70 000 fler hamnat i utanförskap och sysselsättningen har sjunkit motsvarande 100 000 personer. Nu säger Fredrik Reinfeldt att de tänker fortsätta med denna misslyckade politik. På vilket sätt skulle ökade klyftor, uteblivna jobbinvesteringar och  färre anställda i välfärden bygga Sverige starkt igen? Varför skulle det bli fler jobb för att pensionärer betalar högre skatt?

Förklara hur ökade klyftor leder till fler jobb. Hur blir det fler jobb när man gynnar den rikaste tiondelen av befolkningen i stället för breda grupper av låg- och medelinkomsttagare?  Blir den som är sjuk snabbare blir frisk för att han eller hon blir fattig? Varför är det en bra jobbpolitik att gynna män framför kvinnor?

 

2 kommentarer

  1. Henrik

    Ja mer skatt blir mer pengar till den offentliga verksamheten (högre skatt för pensionärer, dock tycker jag också att det är fel). Att 100000 fler går arbetslösa kanske inte har så mycket att göra med deras politik utan mer med den finansiella verklighet vi befinner i oss just nu.

    Jag blev lite nyfiken på hur du anser att deras jobbpolitik gynnar män framför kvinnor.

    Vad skulle du vilja göra annorlunda Lennart, förutom att blaffa upp ett badhus i centrum som majoriteten (av de jag känner och talat med) är allvarligt negativa till.

    Tack för svar

    Henrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.