Israelattacken

Senaste veckans händelser i och med Israels attack mot konvojen kan inte annat än fördömas och så görs av de flesta runt om i världen. Visserligen finns det gradskillnader i fördömandet där moderaternas utrikesminister har kritiserat men med förhållandevis milda toner. USA ogillar också attacken men de är inte heller tillräckligt hårda, enligt min uppfattning. FN:s säkerhetsråd fördömer Israels attack och uppmanar dessutom Israel att upphöra med blockaden av Gazaområdet.

Däremot blev jag beklämd när jag läste MUF-ordförandens syn på attacken. Han skrev bl.a. att "det är lättare nu när inte Hamas får det besök de förväntat sig. Det är en seger för hela Gaza". Han har också ge uttryck för att ” Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare”. Att den unga generationens moderater har en sådan grundsyn bådar inte gått för deras framtida förtroendevalda.
 
Sverigedemokraterns syn förvånar däremot inte för så beter sig ett främlingsfientligt parti. Deras internationella talesman sa "ett gäng diktatur och islamistkramande israelhatare som anfaller israeliska soldater med bland annat knivar. Sedan klagar de." Det uttalandet säger väl allt.
 
Men det är viktigt att inte tappa bort det viktigaste och det är att bryta blockaden av Gaza. Blockaden har drabbat civilbefolkningen hårt och människorna i Gaza lever som i ett stort utomhusfängelse, utan möjlighet att ta sig någonstans. Det måste upphöra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.