Nej, nej, nej och åter nej

SE VAD MODERATERNA EGENTLIGEN HAR TYCKT!

1904 –1918 Nej till allmän rösträtt.
1916 Nej till allmän olycksförsäkring.
1919 Nej till kvinnlig rösträtt.
1921 Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
1923 Nej till åtta timmars arbetsdag. Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
1927 Nej till folkskolereform.
1931 Nej till sjukkassan.
1933 Nej till beredskapsarbete.
1934 Nej till a-kassa….
 
slutsats någon?

5 kommentarer

  1. BIM

    Tack för info om vad som hände före, under och efter första världskriget. Det färskaste årtalet som du redovisar är 76 år gammalt och säger ingenting, absolut ingenting om vad moderaterna tycker år 2010. Tror du att sossarna vinner kommande val på grund av ditt inlägg?

  2. Lars Valler

    Om man ser till hur den retorik oh insällning dagens moderater har till männsiakn, har de verkligen ändrat sin inriktning av politik. Man var inte intresserad av gemensam uppbygd sjukförsäkring, /OBS inget bidrag utan avstår från en del av sin lön )/ och nu har man attackerad sjukförsäkringen pga av påstått fusk, men hur hanterar man byggfuskare, skattefuskare, RUTbolagfuskare ? Nej alliansen är inte ett arbetarparti utan den gamla synen på a och b lag samt såklart laglösa. Se bara på hur statsministern säger skapad synvilla om ungas arbetslöshet.

  3. Christer

    Den var inte från igår. Finns liknande listor för S, Mona osv men känns ganska menlöst att dra upp dem. Det är såna här inlägg som får folk att fly socialdemokraterna för det tillför inte dagens debatt och politik någonting.

  4. Frippo

    Slutsats: Att du och Socialdemokratin gillar att blicka långt bak i tiden och inte vågar att se framåt.

  5. Fredrik

    Slutsatsen är att man ser hur för en relativ kort tid tillbaka sen i förhållande till sveriges historia som vi faktiskt inte hade de medborgliga rättigheterna vi tar för givet idag och hur moderaterna faktiskt motarbetat många av de rättigheterna. Jämför vi deras politik då med nu så ser vi också ganska tydligt hur moderaterna som anser sig vara ”det nya arbetarpartiet” aldrig kommer att kunna vara just det.

    Vågar man inte blicka bakåt så kommer man inte lära sig av sina misstag och kommer att gå vilse, och det låter tyvärr som att vissa som kommenterat här föredrar att gå i blindo. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.