För högeralliansen går entreprenadutsättning före kvalitet i vården

Högeralliansen sätter ut saker på entreprenad mera för att det är ideologiskt betingat än för patientens bästa. Det är alltid viktigt att om man ska upphandla säkerställa kvalitet i upphandlingen.

I Stockholm ser det ut som om priset har varit viktigare än kvaliteten för att man ska kunna ha låg skatt. Det är det enda motiv man kan finna när man läser att kvinnorna i Stockholm, som misstänker att de har bröstcancer, hänvisas till två privata bolag Alderis och Medicinsk Röntgen.

Professor Frisell som är professor i bröstkirurgi har reagerat på mammografins kvalitet i öppenvården eftersom det är fel i mer än var 3:e mammografiutredning från Alderis.

Så går det om man upphandlar enbart av ideologiska skäl och inte ställer kvalitetskrav och där lägsta pris vinner för att man ska kunna ha låga skatter. Välfärd kostar pengar och det som finansierar det är skatt. Visst går det att upphandla och få bra välfärd men då kostar det pengar.

3 kommentarer

  1. Lars Valler

    Japp med tanke på den privata aktören inom stockholms barnomsorg som lyckades plocka ut ett antal miljoner på 4 år till sig själv visar på att de lyckades även skapa förmögenheter genom goda villkor som skattebetalarna får senare stå för, Vårdföretag inom offentlig verksamhet kan ståta med stora vinster men med sämre kvalite än landstig. Men folk lever i tron att skatter är otyg fram till deras privata försäkring lär säga tyvärr din försäkring täcker inte detta.

  2. Lisbet Olofsson

    Jag har kört min nybesiktade och godkända bruksbil över ett av Umeå kommuns farthinder. Jag har bild på bilens skador, på farthindret och hur hög min bruksbil är. Har även bilder på skadorna som uppkommit och som blir värre när jag kör med bilen.

    Det är så självklart att jag fått skador på bilen men detta vill inte tjänstemannen på Umeå kommun
    kännas vid.
    Om de hade viljan, är seviceminded så skulle de HJÄLPA mig att skriva min anmälan så jag får ersättning. Det här är den stora skillnaden på att driva företag och jobba som anställd.
    Ska det verkligen gå till så hä? Se inlägg hos mig.

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-06-10 07:06)
    De ska för länge sedan ha gått igenom alla felkonstruerade gupp och får ma nfel på bilen idag säger man då har man kört för fort

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.