Simpelt av moderaterna att kampanja på Umeå fotbollsfestival

 

Jag blir både förbannad och ledsen när jag ser och läser moderaten Edward Riedls blogg och facebook där han beskriver hur moderaterna är ute och kampanjar på Umeå fotbollsfestival.
Jag tycker det är ett simpelt agera av moderaterna då det alltid varit ett förhållningsätt att hålla idrottsarrangemang och politisk påverkan  fria från politisk reklam.  Minns jag inte fel strider det också mot RF,s regler men det vet jag inte säkert.Jag vet vilket liv det blev en gång när vi och LO hade köpt en match av UIK.
Nu tror inte jag att Umeå fotbollsfestival sålt sitt arrangemang till moderaterna och att de har betalt för att kunna vara där.
Vi har från vår sida respekterat att man i idrottstävlingar inte ska vara där och kampanja och det tyder på att moderaterna håller på att bli lite lätt deperata

Vi kanske kan få svar om moderaterna sponsrat Umeå fotbillsfestival och köpt tid i arrangemanget. Jag vet i alla fall hur Göran Ljunberg i Mariehem varit mycket noga med att politisk propaganda inte ska förekomma på deras ungdomsarrangemang som dessutom riktar sig till barn och ska fråga honom

JAG TYCKER DESSUTOM DU SKA LÄSA MIN BLOGG OM HUR HÖGERREGERINGEN DISKRIMINERAR EN GRUPP AV STUDENTER

20 kommentarer

 1. Olle

  Moderaterna var även ute och kampanjade på Brännbollscuppen.
  Personligen tycker jag att det är en stor skillnad mellan ungdomarnas fotbollsfestival och en travtävling…

 2. Edward Riedl

  Jag tror snarare att du är desperat Lennart. Ni kanske skulle testa att träffa väljare ni också. Jag träffade sossar på fotbollsfestivalen också kan jag avslöja. Hur ser du på det Lennart? Jag tror till och med de hade en liten sosseros på tröjan.

 3. Hans Lindberg

  Tycker att Edvard´s kommentar på detta är osmakligt. Det finns ett regelverk för hur politisk propaganda ska hanteras på idrottsarrangemang. Hoppas att moderaterna har varit i kontakt med arrangörerna om detta.

 4. Lennart Holmlund

  Svar till Edward Riedl (2010-07-30 21:04)
  Visst kan och ska politiker vara ute bland väljare, men jag läste på din blogg att ni kampanjade och det är en stor skillnad

 5. Lennart Holmlund

  Svar till BIM (2010-07-30 21:13)
  Det är inte alls synd om mig, men jag vet ganska väl de etiska reglerna inom idrotten, och bbrännbollsyran är ingen tävling sanktionerad av idrottsförbunden. Bara för din upplysnings skull har jag faktiskt fått RF,s stora förtjänstecken som idrottsledare och kan, nästan riksidrottsförbundet stadgar i sömn, men jag ska fråga arrangörerna som äger arrangemanget och har hyrt anläggningarna

 6. Andreas Bjerke

  Socialdemokraterna annonserar på Hammarbys fotbollsmatcher. Miljöpartiet gör detsamma på Hammarbys bandymatcher. Liknande reklamskyltar finns på otaliga arenor, så ditt argument om RF kan knappast vara hållbart.

 7. Eva Andersson

  jag tycker att det är bra att politiker oavsett partifärg engagerar sej i idrotten, alla goda krafter behövs! Men att var fjärde år töa upp för att tigga partikryss känns billigt!Dessutom på ett engagemang som framförallt riktar sig till barn och ungdomar….

 8. Maria Skiddi

  Förbannad å ledsen, där gick gränsen, att en Modde är på sportevenemang..

  du är inte ledsen över andra företeelser i sverige eller världen???
  Herregud, sossepolitisk propaganda på en massa olika ställen genom facket är ju kutym, man kan ju inte värja sig från det.

 9. Daniel

  Med brännbollen t.ex ser vi att:

  http://tinyurl.com/3axfbx3

  ligger under RF med IKSU som förening:

  http://iof1.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=11406

  och det var som dom anordnade brännbollskuppen:

  http://www.iksu.se/sektioner/brannbollscupen/

  Svenska Baseboll och Softboll förbundet säger dessutom ”Grunderna finns således redan i den traditionella brännbollen!” på sin hemsida.

  Så vad exakt är idrott Lennart?

  Sen tycker jag att det är bra att politiker syns bland väljarna. Men man ska inte klaga för att någon använder, vad man tycker är, ”omoraliska sätt” när man själv gör det.

 10. Blondie

  Maria> Det är skillnad på at göra kampanj än att bara vara på evenemanget. Moderaterna gör kampanjer på evenemangen.

 11. Helén Pettersson

  Om det är någon som är desperat är det Riedl & Co. I hans blogg idag klagar han på att S har tillgång till arbetsplatser. En liten rättning där. Våra medlemmar och väljare FINNS på arbetsplatserna, och därför finns vi där. Att attackera facklig-politisk samverkan som försvar för att man bryter en hederskodex och kampanjar på idrottsevenemang blir ganska löjligt. Jag minns tydligt vilket liv det var efter det evenemang som Holmlund refererar till, när vi var på en UIK-match -06. Jag förstår att M gärna vill ha samma nätverk som S i samhället, men det blir löjligt när man skäller på oss för det.

 12. Leif Rolén

  Bra Lennart!
  Att gömma sig för sakfrågan genom angrepp på ordvalet är ju herr Riedl med fleras debatteknik på ditt inlägg kring vad som förevarit under fotbollsfestivalen. Vad det hela handlar om är:
  1. Valkampanjade högern på Umeå Fotbollsfestival?
  Svara: ja eller nej
  2. Är det estetiskt korrekt för ett politiskt parti att
  göra så?
  Svara: ja eller nej
  Finns det någon av belackarna som kan svara på frågorna på detta enkla sätt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.