Varför sälja en vinstmarskin

 

Varför sälja ut en vinstmaskin.
Centerpartiet vill sälja ut delar av Vattenfall. För mig obegripligt då bolaget tjänar pengar och ingår som en del i basinfrastrukturen och bör leverera el till rätt pris åt den svenska elintensiva industrin och kan ges ägardirektiv för att driva utvecklingen framåt.
 
Vattenfall levererar också in mycket pengar till statskassan och bidrar på sånt sätt till den svenska välfärden. 2,a kvartalet i år så blev vinsten för bolaget nästan 7 miljarder kronor. Vill man driva utvecklingen framåt med grön energi som försäljningen ska vara till för så går det bättre att ge ägardirektiv i stället.
 
 

3 kommentarer

  1. Jörgen

    6 831 000 000 kronor… så mycket pengar drog vattenfall in i vinst till skattebetalarna under april, maj och juni i år… detta bolag vill alltså högerregeringen sälja för att få in 10 miljarader för att starta ett nytt bolag, snacka om att slakta kon för att komma åt den mjölk som redan finns i juvrarna!!!

  2. dave

    Nu är det väl inte så att hela vinsten går till staten. Förra året fick staten 5.2 miljarder av hela årets vinst, tror Jörgen på allvar att staten skulle få 6.8 miljarder under april, maj och juni detta år? Förra året fick staten ca 18% av den totala vinsten om jag inte är helt ute och cyklar.

    Om vattenfall går så förbannat bra och staten skulle ha så stort inflytande på företaget som går med ca 28 miljarder i vinst borde väl staten kunna se till att vi har billigare energikostnader? Eller är det ett sätt att straffbeskatta folket ännu mer utan att vi ska tänka på det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.