Inbilla inte folk Edward

Edward Riedel har fel. Alliansen satsar inte mer på välfärden. Vi socialdemokrater har sedan tidigare lovat att investera 12 miljarder mer i välfärden än vad regeringen har sagt sig göra.

Nu kommer förslag på förslag från regeringen, taget från ett framtida budgetutrymme. Vi socialdemokrater har däremot sedan tidigare har sagt att varje investering som högeralliansen tar fram kommer vi att matcha krona för krona.

6 kommentarer

  1. dave

    Det är ett tramsigt förslag som ni kommer med att för varje investering som alliansen gör ska ni matcha med krona för krona. Om alliansen satsar 100miljarder på välfärden så ska ni helt plötsligt göra detsamma utan att ens haft en tanke på hur ni ska finansiera detta.

    Det märks verkligen hur få ekonomer det finns inom de rödgröna!

  2. Johan Karlsson

    Jaså ni tänker plagiera alliansens politik rakt av? Märkligt med tanke på att det låter på er som att de slagit upp helvetets portar.

  3. Mr Cool

    ”Varje investering som högeralliansen tar fram kommer vi att matcha krona för krona”. Så talar ett parti som helt saknar ekonomiskt ansvar och insikt i ekonomi. Appropå din utläggning om välfärdens kärna så undrar jag varför ni inte har lyckats skapa detta samhälle under årtionden av sossestyre.

    Till sist ber jag dig återigen redovisa vilken välfärd som ”försvunnit” under denna mandatperiod. Kan du inte det tolkar jag dina inlägg som bara löst prat. Att försöka skrämma väljare med en sämre levnadsstandard vid blått styre fungerar inte på begåvade väljare.

  4. Lennart Holmlund

    Svar till Johan Karlsson (2010-08-24 14:05)
    vi har tov miljarder mer i välfärd och finns det utrymme ska vi använda det till bättre välfärd i stället för skattesänkningar

  5. dave

    Tummen upp för att du har börjat svara mer frekvent på kommentarer i bloggen!

    Om vi säger att regeringen går till val på att sälja av sitt ägande i ett företag, säg 50 miljarder för att finansiera en satsning på välfärden. Innebär det då att ni socialdemokrater kommer göra just detta för att finansiera det extra ni måste betala utöver era 12 miljarder? Eller tänker ni finansiera det på något annat sätt? Det kan ju faktiskt bli ganska ”farligt” att lova en sån här sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.