Regeringen höjer företagens skatter med 28 miljarder och tusentals jobb försvinner. Vi har mer pengar till välfärd.

Edward Riedl fortsätter med sina felaktiga påståenden om vem som satsar mest på välfärden. Jag har idag varit ute med Östros, socialdemokraternas ekonomiska talesperson, när han har varit här på besök. Som jag redan har påpekat har de rödgröna i sitt budgetförslag, som lades i våras, lagt 12 miljarder mer till välfärden än de borgerliga. Och för varje ny reform som alliansen lägger så matchas detta krona för krona.

De rödgröna har också sagt att varje skattesänkning som högeralliansen kommer med (och om det är taget ur ett budgetutrymme så kommer det att användas till välfärd). Senast idag kom ett förslag om sänkt moms för restauranger. Kanske ger förslaget en del jobb men det är främst de som har de bästa inkomsterna som nyttjar restaurangerna mer vilket gör att det framförallt är en skattesänkning, för folk som har råd att äta ute.
 
Däremot är det helt tyst från allianspartierna om de skattehöjningar som man lägger ut på svensk industri genom svavelskatten på sjöfarten. Det omfattar den ofattbara summan om 28 miljarder och hotar tusentals jobb inom svensk industri. Det skulle vara intressant att höra om det är skattehöjningen för industrin som alliansen använder till sina andra reformer eller om Edward Riedl överhuvudtaget vet om att det är en skattehöjning som regeringen fattat beslut om tillsammans med näringsminister Maud Olofsson i spetsen.

5 kommentarer

  1. dave

    Nu är du ute på väldigt djupt vatten om du påstår att det bara är de med de bästa inkomsterna som nyttjar restauranger. Menar du allvar? Att sedan kalla det för skattesänkning för de rika? Är ni så fruktansvärt desperata för tillfället?

  2. Ensamstående med barn

    Välkommen till verkligheten dave. Jag är ensamstående med 2 barn och tjänar 17600 kr på en heltid. När skatt, boende, el, tele,försäkring och andra nödvändiga utgifter är betalda så har jag inte några pengar kvar till något restaurangbesök. Så ser verkligheten ut för fler än mig och jag har ändå ett jobb! Det finns det andra ensamstående som saknar!!! Tack för det alliansen!

  3. Tommy

    Lennart!

    Lugna ned dig lite nu, flera av dina senare inlägg har innehållit direkta felaktigheter, medvetna eller ej skall jag låta vara osagt.Du skall nog tänka dig för lite innan du slänger ur dig något mera.

    Finns det något som folk/väljare ogillar så är det när man går på som du och ett par till på din kant gör just nu, men är man desperat så är man!

  4. Mr Cool

    ”Och för varje ny reform som alliansen lägger så matchas detta krona för krona”. En liknande inställning kan man ha då man går på en auktion och till varje pris skall lägga det högsta budet men det förutsätter ATT MAN HAR NÄSTINTILL OBEGRÄNSAT MED PENGAR. Hur sossarna kan ha en sådan obegränsad kassakista med pengar som andra tjänat in begriper jag inte. Kanske Lennarts många år inom offentlig förvaltning gjort dig fartblind. Men socialdemokrater har ju alltid vurmat för att avskaffa tjänstemannaansvaret. Hade sådant funnits hade kanske ”lastbilsaffären” i Vindeln lett till avskedanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.