På väg till Botniananans invigningståg….

På väg till Botniananans invigningståg. Nu sitter vi på bussen till invigningståget som startar i Frånö en bit från Kramfors för att ha den rullande invigningen. Jag är helt säker att det finns peroner som kommer att ta åt sig en del av äran att banan byggdes och att den har hållit kostnadsramen trots att de inte haft något inflytande över den delen.
Med i bussen sitter också Bengt-Ove Birgersson som var staten och departementets förhandlare när den här konstruktionen med ett genomförandebolag bildades. Botniabanan AB har byggt den här järnvägen under de kostnadsramar som faställdes och det kanröra sig uppemot 700 miljoner och vi som suttit i den byggande styrelsen har visat att just det här sättet är ett utmärkt sätt att ha full kostnadskontroll

En kommentar

  1. Mr Cool

    Lennart, passa på och ”gratisåk” nu för senare kommer järnvägen att vara det i särklass dyraste sättet att transportera såväl människor som gods. Men jämför redan idag dessa priser så får du se att jag har rätt. Men du kommer pampmässigt att avfärda detta som svammel utan att lyfta fram några motargument. Botniabanan är ett Stalinistiskt flumprojekt för att blidka miljöfundamentalisterna. Kanske t.o.m. Kungen kommer att närvara men nu passar det sig i valtider att frottera sig med honom för att sedan kritisera Kungahuset. Eller kanske jag har fel och Lennart är FÖR monarkin?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.