Sverige ska konkurrera med kunskap – inte låga löner

HÖGERALLIANSEN vill ha ett Sverige som stänger dörrar och att vi ska konkurrera med sänkta löner, framförallt för unga. De förändringar som regeringen har fattat beslut om gör att unga får högre studieskulder samtidigt som man har dragit ner antalet platser på Komvux.

Vi socialdemokrater vill ha ett Sverige som konkurrerar med kunskap. Vi vill skapa 44 000 utbildningsplatser och fler lärarledda timmar i högskolan. Vi anser också att studiebidraget ska höjas.
 

Nedan är en bild som jag tog innan sommaren i samband med skolavslutningen och jag tycker det inte ska behöva vara såsom ungdomarna har skrivit på lakanet. Det måste bli lättare för unga att få jobb och till schyssta löner, samt att kunna studera vidare.

3 kommentarer

  1. Ann-Louise

    Lennart, du vet mycket väl att du inte skriver sanningen nu. Ni skapade visserligen ett stort antal högskoleplatser på 90-talet, men detta skapade som du vet enorm arbetslöshet bland akademiker! Politiker ska ge ramarna där efterfrågan finns, inte bara bygga ut så där i allmänhet! Alliansen däremot satsar på ordning. högre lärarstatus, kvalitet i undervisningen och en utbyggnad av lärlingsplatserna, något som du och dina vänsteranhängare är emot. Varför? Ni vill ha en återgång till en flumskola utan krav.

  2. Mr Cool

    Löner är inget man bara ”sätter” förutom i fackets sjuka värld. Goda löner är bara möjliga att betala om det man producerar går att sälja och då framför allt internationellt. Sossarnas politik med skattehöjningat, ökat bensinpris, kilometerskatt etc. leder tveklöst till högre lönekrav som motvikt. Det i sin tur gör ALLT vi producerar dyrare och därmed svårare att sälja. Säljer vi inte det vi producerar återstår endast nedläggning och arbetslöshet. Visst ja, ni skall ju höja ersättningar för dom som INTE jobbar men varifrån skall pengarna tas i ett längre perspektiv? De rikas räcker inte till..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.