Sverige är på väg att ställa fler och fler utanför

 

Vilket samhälle är vi egentligen på väg in i. Vi har sett hur den nya moderata sjukförsäkringen slår och där man dagarna före valet lovade att rätta till detta, men det var osanning av någon överdirektör på försäkringskassan. Jag ska bara länka här till 3 artiklar där det klart framgår åt vilket håll vårt samhäller är på väg.
Emmas egen stödperson avrådde mjölkbonden att de henne det fasta jobbet. Det är ju den typen av företag som centern tycker ska vara helt utan lag om anställningsskydd. Jag för min del blir rädd när man ser hur unga kvinnor som vill skaffa barn kan stängas ute från arbetsmarknaden
När det gäller den nya sjukförsäkringen vet vi att moderaterna står bakom den och det har Husmark-Persson uttalat många gånger och nu har det även kommit en JO anmälan från metall i Umeå. Så här speglades det i går och det har också varit uppe till debatt men i regeler skyller man på de som ska tolka reglerna nämligen försäkringskassa. Man ska aldrig skjuta på budbäraren
Vissa strömningar inom alliansen är oroliga  och vill förändra reglerna men lika självklart är ju att dessa förändringar kostar pengar och pengarna har använts till skattesänkningar.

7 kommentarer

  1. Bertil

    Vad jag tycker är ytterst märkligt är att läkarna som kollektiv godkänner denna förnedring av sina patienter., Där F-kassan och f-läkate gör sjuka sjukare.
    Varför reagerar inte mni läkare kan någon förklara det ( Helst ni läkare bör svara )

  2. Mr Cool

    Hur kan du påstå att eventuellt minskade kostnader för sjukförsäkring just går till skattesänkningar och inte till något annat som återfinns i statsbudgeten??? Det är en märklig och mycket falsk retorik som du för. Men med ”utanför” så kanske du inte menade de hundratals som under sossestyret blev förtidspensionerade på verkliga eller påhittade grunder. Fundera också varför man försöker förändra i ett icke fungerande system som dessutom gött en fiffelkultur. Men oavsett systemets utformning så kommer det ALLTID att finnas de som kommer i kläm eller som tycker dom blivit felaktigt behandlade.

  3. Micke

    Problemet är att f-läkarna måste ta ställning till diagnoser som den behandlande läkaren har skrivit i läkarintygen. Dessa diagnoser bedöms sedan mot det arbete personen haft, men framförallt så bedöms diagnoserna utifrån den forskning som finns. Det är därför ofta manliga yrken blir bedömda som sjuka, medan kvinnliga yrken inte blir bedömda som sjuka, eftersom det saknas forskning inom kvinnliga yrken. Forskning har länge dominerats av forskning inom manliga yrken.

  4. Bertil

    Sign Mr Cool skriver:

    ”Hur kan du påstå att eventuellt minskade kostnader för sjukförsäkring just går till skattesänkningar och inte till något annat som återfinns i statsbudgeten”

    63 miljarder spparas fram till 2014 på sjukförsäkringen.
    Det är sagt från mpoderathåll att dessa 63 miljarder ska gå till skattesänkningar där du får mer ju mer du har i inkomst eller förmögenhet.

    Så är det. Har man röstat på en alliansregim så har man röstat för sänkta löner för vanliga inkomsttagare soch sänkta skatter och mest till de som har mest.

    lidandet för sjuka kommer öka oerhört

  5. Lena Strömberg

    Mr Cool!
    Fifflare kommer alltid att finnas. I regeringen finns de ju i mängd. Sådana som inte betalar TV-licensen, sådana som har svart barnflicka, sådana som har svart städhjälp och så sådana som fifflar med stora penningar… Nu har ju dessa svartjobb ”blivit vita”… Man vet inte om man ska skratta eller gråta.
    Genom försäkringskassans stupstock dras alla med, sjuka som mindre sjuka, svårt cancersjuka, ms-sjuka. Det är ovärdigt. S.k. försörjningsstöd är inget alternativ.

  6. Mr Cool

    Så länge som statsbudgeten visar ett underskott och pengar måste lånas så kan det teoretiskt inte fungera så att pengar tas från sjukförsäkringen och sen delas ut till dom ”rika”. Det som händer vid en skattesänkning är att statens inkomster MINSKAR medans ett höjt BNP i sin tur gör att intäkterna i stället ÖKAR och detta kan ske samtidigt. M.a.o. finns det ingen direkt koppling mellan skattesänkningar och förändringar i FK:s regelverk. Notera också att kostnaderna för sjukvård totalt sett hela tiden ökar. Att se över systemet är ett måste annars så skenar kostnaderna okontrollerat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.