Kastar skräpkastande människor ”skräpet” på golvet även hemma?

STÄDNINGEN I CENTRALA UMEÅ är ständigt uppe till diskussion. Inte minst när folk kastar skräp runt omkring sig, främst på vårsidan.

En sak som jag alltid tycker glöms bort när det gäller städningen är trottoarerna som är fastighetsägarnas ansvar och inte kommunen. En del fastighetsägare sköter sina åtaganden bra medan andra gör det betydligt sämre.

Det finns problem med det delade ansvaret mellan kommunen och fastighetsägarna men det absolut största problemet är alla människor som väljer att skräpa ner.

Ibland undrar jag hur det ser ut hemma hos dessa skräpkastande människor då de på stan och i offentliga miljöer kastar skräp där det inte är tillåtet. Och trots att det finns många insamlingsställen runt om i kommunen.

Kastar dessa skräpkastande människor verkligen skräpet hemma på vardagsgolvet eller på köksgolvet? Om inte, varför beter man sig då som man gör på gator och torg?

 

2 kommentarer

  1. anonymus

    I informationen som går till nysvenskar bör det stå med stora bokstäver att i Sverige kastar man skräpet i papperskorgar. Att de gör fel kan jag förstå när man ser hur det ser ut i många länder. Men hur vi som är uppväxta i Sverige kan skita ner så fruktansvärt lär ju bara tyda på att man lämnat hjärnan hemma så fort man gått utanför dörren.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till anonymus (2010-10-06 13:51)
    I alla fall runt apberget på Rådhustorget är det inte nysvenskarna som skräpar ner mest. jag har stått och tittat och skuille kunna nämna en del personer hur de beter sig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.