Travet klokare än ishockeyn

IGÅR MEDDELADE SVENSK TRAVSPORT att det inte blir några ytterligare åtgärder mot Åke Svanstedt. Det är inte förvånande, däremot att de skulle titta på ärendet och läsa domen. Men därefter beslöt man att inte pröva Hovrättens friande dom mot travets reglemente.

Självklart kan tyckas men åtalspunkterna gällde djurskyddet och där blev han friad på samtliga punkter. Det borde vara en självklarhet att Sveriges rikes lag går över idrottens regler. Är man frikänd i domstol är man inte skyldig till brotten.

Tänk om ishockeyn hade haft samma regler och följt vad domstolarna sagt och dömt till. Ett exempel är att Hovrätten upphävde tingsrättens beslut både i ett ishockeyexempel och nu i travsporten.

Fallet jag refererar till är hanteringen av Björklöven när de hade ekonomiska problem. Hovrätten upphävde då tingsrättens beslut och menade att Löven inte var i konkurs. Hockeyförbundet borde ta lärdom av Svensk Travsport och följa svensk lagstiftning.

 

En kommentar

  1. Jaha

    Om vi ska ta lärdom av svensk lagstiftning är det helt lagligt som bilist att bakifrån köra in i cyklister som cyklar på vägbana när det finns cykelbana bredvid. Du måste tycka att detta är okej eftersom en domstol fällde cyklisten men friade bilisten som dessutom avvek från ”olycksplatsen”.

    Den domen kanske är lösningen på Umeås cykelproblematik!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.